RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky, recepty Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky, Polévka, zeleninová, uzeným, dršťkami, podle, babičky


Recept na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky

Recept na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
800 g předvařených drštek 100 g tuku / sádla / 120 g mouky / hladké / 200 g kořenové zeleniny 150 g hub /jaké máme zrovna doma / sůl, červená sladká nebo gulášová paprika pepř, voda nebo vývar zázvor + uzené maso např. žebírko / kosti / podle každého petrželka a 2 rajčátka na vyvaření.

Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky
Zvětšit obrázek

Recept na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky

Recept na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky:
Drštky / předvařené / ještě jednou opereme, vařící vodou spaříme, vodu slijeme a zalijeme ji novou vodou a osolíme. Můžeme přidat i kosti.Později přidáme oškrábanou kořenovou zeleninu. Vše vložíme do polévky. Když jsou drštky měkké, pokrájime je i se zeleninou na drobné nudličky. Vše vložíme zpět do polévky. Jíšku děláme dvojí: jednu, která polévku zahustí a pak druhou, tmavší, která ji dodá správné barvy a vůně. Drštková polévka potřebuje hodně jíšky. Když jíška trochu zažloutne, oddělíme ji polovinu do hrnečku a ostatní smažíme až dohněda. V poslední chvíli přidáme do jíšky lžičku sladké červené papriky / nebo čerevené gulášové papriky /, zamícháme a hned zalijeme studenou vodou. Ve studené vodě rozmícháme i světlou jíšku a všechno nalijeme do polévky. Vaříme ji dál mírným varem ještě půl hodiny, aby se jíška dobře povařila. Často polévku zamícháme, aby jíška neklesla ke dnu a nepřipálila se. Kořeníme pak ještě čerstvě mletým pepřem, popřípadě i zázvorem a hlavně zelenou petrželkou. Zvlášť dobrá je drštková polévka, uvaříme-li v ní kouzek uzeného, obzváště žebírko nebo kousek uzené nožky. Nakonec na kousku tuku osmažíme plátky hub a přidáme je povařit do polévky a přihodíme i dvě rajčátka na vyvaření/. Uzené maso obereme ze žebírek, pokrájíme a také přidáme do polévky. Drštkové polévky uvaříme vždy více, aby zbyla i kvečeři. Je vydatná, po ní můžeme podat již jen malý doplněk nebo moučník. Zdroj : Vše podáno, jak je v textu v knize " Kuchařka naší vesnice" ze 70 let

Poznámka k receptu na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky:
Pakliže máme doma drštky nepředvařené, vaříme je 3-4 hodiny, aby byly pořádně měkké. Nejprve drštky promneme v soli nebo v mouce, oškrábeme silnou lžicí, vypereme v několika vodách a vřelou vodou spaříme nebo je přivedeme do varu, vodu slijeme, zalijeme novou a osolíme. Dál pokračujeme již podle postupu shora uvedeném.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 27.01.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 800 g předvařených drštek 100 g tuku / sádla / 120 g mouky / hladké / 200 g kořenové zeleniny 150 g hub /jaké máme zrovna doma / sůl, červená sladká nebo gulášová paprika pepř, voda nebo vývar zázvor + uzené maso např. žebírko / kosti / podle každého petrželka a 2 rajčátka na vyvaření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist