|
Recept na Polévka z hovězí oháňky
Recept na Polévka z hovězí oháňky je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Polévka z hovězí oháňky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na polévku:1kg hovězí oháňky, 3 litry vody, mrkev, celer, libeček, zelená petrželka, sůl Na vložku: hrubá mouka, 1 vejce, malá lžička oleje, listy bazalky, libečku a petrželky.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Polévka z hovězí oháňky
Recept na Polévka z hovězí oháňky: Oháňku opláchneme, vložíme do hrce s mírně osolenou studenou vodou a dáme vařit. Jakmile začne voda vařit, sebereme šum, stáhneme plamen na minimum a necháme cca 4 hodiny perlit. Pak přidáme celer, mrkev, svazek zeleného (libeček s petrželkou), necháme půl hodiny probublávat, odstraníme svazek zeleného, podle potřeby přisolíme a můžeme servírovat. Polévka má sílu a je krásně průzračná. Mouku dáme na vál, uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vajíčko a přidáme olej. Zpracujeme hladké těsto a necháme odpočinout 15 minut pod nahřátým kastrůlkem (používám babiččin železňák). Z těsta vyválíme tvar podobající se obdélníku o tloušťce 1 mm, rozpůlíme, na polovinu klademe lístečky bazalky, libečku, petrželky. Druhou polovinou těsta přiklopíme a opět vyválíme na tloušťku 1 mm a na tvaru už nezáleží. Tvořítky vykrajujeme různé tvary, můžeme použít i radýlko. Vložíme do vařící osolené vody a vaříme cca 10 minut (podle tloušťky), aby byly "al dente".
Poznámka k receptu na Polévka z hovězí oháňky: Zdroj: vložka do polévky Christa Schmedesová-Zdobení rychlé a lákavé
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka z hovězí oháňky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 15.07.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Na polévku:1kg hovězí oháňky, 3 litry vody, mrkev, celer, libeček, zelená petrželka, sůl Na vložku: hrubá mouka, 1 vejce, malá lžička oleje, listy bazalky, libečku a petrželky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka z hovězí oháňky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka z hovězí oháňky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka z hovězí oháňky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|