RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves), recepty Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves), Polévka, Móra, Jókaie, (Jókai, bableves)


Recept na Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves)

Recept na Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves) je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200 g červených fazolí 600 g uzeného vepřového kolena s kostí 3 maďarské pikantní klobásy 100 g mrkve 100 g celeru 100 g kořenové petržele 2 bobkové listy 1 malá cibule 3 lžíce sádla 3 lžíce hladké mouky 2 stroužky česneku 1 lžíce sladké mleté papriky 2,5 l nesoleného masového vývaru, případně vody 1 vejce cca 100 g hladké mouky zakysaná smetana nasekaná petrželka pepř sůl.

Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves)
Zvětšit obrázek

Recept na Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves)

Recept na Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves):
Den předem namočíme fazole. Druhý den je slijeme a vložíme do velké nádoby, v které budeme polévku připravovat. Přidáme uzené koleno s kostí i kůží, klobásy vcelku, bobkové listy a očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) také vcelku. Zalijeme studeným vývarem nebo vodou, uvedeme k varu a vaříme na mírné teplotě doměkka (měřítkem jsou fazole). Zatím nesolíme. Na těstoviny "csipetke" potřebujeme 100 g hladké mouky a 1 vejce, z kterých na válu připravíme pevné a pružné nudlové těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a vložíme na cca hodinu do ledničky. Z polévky vylovíme zeleninu a vyhodíme ji. Vyndáme maso a klobásy a necháme je chladnout. Poté maso obereme od kosti, nakrájíme na kusy a klobásy nakrájíme na kolečka. Vrátíme do polévky a necháme probublávat. Česnek utřeme se solí. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném sádle ji orestujeme dozlatova. Zasypeme hladkou moukou, promícháme a usmažíme zlatavou jíšku, do které přidáme utřený česnek a mletou papriku. Takto připravenou jíšku všleháme do vroucí polévky a vaříme dále. V této chvíli polévku dosolíme a případně dochutíme něčím jemně pikantním. Z ledničky vyndáme nudlové těsto, krátce ho prohněteme a rozdělíme na několik dílů, z kterých vyválíme "hádky" o průměru cca 0,5 cm. Z nich odkrajujeme půlcentimetrové kousky, prstem je zploštíme a poté všechny kousky naráz vhodíme do vroucí polévky. Vaříme doměkka. Polévku podáváme se lžící chlazené zakysané smetany a sekanou petrželkou.

Poznámka k receptu na Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves):
Příklad, jak se moje práce prolíná s mým koníčkem: po shlédnutí archivního zpravodajského filmu z položení základního kamene pomníku Móra Jókaie v Komárně jsem pátrala po podrobnostech o tomto spisovateli na internetu. Nejčastěji vyskakoval výše uvedený tradiční maďarský recept, který si spisovatel natolik oblíbil a zpopularizoval, že nese jeho jméno. Pokrm patří mezi deset nejoblíbenějších jídel v Maďarsku a po realizaci a ochutnání se vůbec nedivím.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 14.06.2013
  • Počet porcí: 6-8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 200 g červených fazolí 600 g uzeného vepřového kolena s kostí 3 maďarské pikantní klobásy 100 g mrkve 100 g celeru 100 g kořenové petržele 2 bobkové listy 1 malá cibule 3 lžíce sádla 3 lžíce hladké mouky 2 stroužky česneku 1 lžíce sladké mleté papriky 2,5 l nesoleného masového vývaru, případně vody 1 vejce cca 100 g hladké mouky zakysaná smetana nasekaná petrželka pepř sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka móra jókaie (jókai bableves), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist