RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Polévka koprová - kulajda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Polévka koprová - kulajda, recepty Polévka koprová - kulajda, Polévka, koprová, -, kulajda


Recept na Polévka koprová - kulajda

Recept na Polévka koprová - kulajda je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Polévka koprová - kulajda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
máslo (olej), hl. mouka, cibule, kmín, sůl, brambory, hřiby, kopr, vejce (asi 4 a 4 uvaříme předem na tvrdo), smetany - sladká a kysaná (na velký hrnec velké), (ocet).

Polévka koprová - kulajda
Zvětšit obrázek

Recept na Polévka koprová - kulajda

Recept na Polévka koprová - kulajda:
Vejce si uvaříme na tvrdo (aspoň 4). Na másle ( popřípadě oleji, nebo půl na půl ) zpěníme cibuli, poté zasypeme moukou, chvíli zasmažíme, zalijeme vodou, dobře rozmícháme. Přidáme houby (sušené alespoň 2 hod. namočené - nejlépe přes noc), osolíme, okmínujeme a asi půl hodiny povaříme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky a sekaný čerstvý kopr ( nebo sterilovaný, ale ten dáme až ke konci ) a vaříme až skoro do úplného změknutí brambor. Uděláme si záhušťku z hladké mouky a dle libosti zahustíme. Za stáleho míchání a přidáme rozvedlané obě smetany spolu, poté rozkvedlané vejce, povaříme 2 minutky. Necháme "dojít", ale sem tam ještě promícháme. Dochutíme octem, citronem nebo Podravkou bez glutamanu a nakonec protlačíme vařená vejce, nebo je dáme zvlášt na talířek rozčtvrtěná.

Poznámka k receptu na Polévka koprová - kulajda:
Polévka je hodně sytá a vydatná, proto u nás podáváme další chod až za 3hod. Je u nás velmi oblíbená. Dávám vše většinou "od oka", dle chuti a oblíbenosti surovin ( někdy bez hřibů, někdy jen rozkvedlaná vejce a jindy zas jen vařená). Dobrú chuť :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka koprová - kulajda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Katerina Valigurova (Kateřina Valigurová)
  • Datum vložení: 19.10.2012
  • Počet porcí: z 6ti l hrnce-hodně
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: máslo (olej), hl. mouka, cibule, kmín, sůl, brambory, hřiby, kopr, vejce (asi 4 a 4 uvaříme předem na tvrdo), smetany - sladká a kysaná (na velký hrnec velké), (ocet)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka koprová - kulajda, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka koprová - kulajda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka koprová - kulajda

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist