|
Recepty -
Pokrmy z vnitřností bílý pepřPokrmy z vnitřností - návody k vaření - online kuchařka
| Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy hlava, krk, nohy, játra, srdce, žaludek. Mnohdy se jedná o různé odřezky kuřete (kůže, křídla, biskup, skelet, krk). Používají se především k přípravě drůbežího vývaru, často však také k přípravě hlavních jídel.
Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí). Při přípravě jídel se též setkáváme s barevným pepřem což je směs pepře černého, bílého, zeleného a růžového. Pepřovník černý je stálezelená popínavá rostlina, vzdáleně připomínající chmel. Dorůstá délky až 15 metrů a dožít se může až 60 let. Přestože se dnes pepř téměř výhradně používá k přípravě slaných pokrmů a mas, dříve se přidával i do perníků. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
Recept na Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem |
|
Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a játra zprudka orestujeme. Opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Přidáme fenykl nakrájený na větší kousky, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla....
|
|
|
|
Recept na Játra s vínem na víně |
|
Játra očistíme a pokrájíme na silnější nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme játra a zprudka opečeme. Podlijeme vínem, opepříme, poprášíme zázvorem, přidáme půlky hroznového vína zbavené pecek a necháme povařit, dokud nejsou játra ...
|
|
|
Recept na Játra v petrželovém těstíčku |
|
Omyté brambory 20 minut vaříme. Uvařené slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Mléko rozkvedláme s vejcem a s moukou. Svazeček petrželky omyjeme, pár snítek odložíme na zdobení a zbytek posekáme najemno. Nasekanou petržel zamícháme do těs...
|
|
|
Zadelavana srdicka - recept od maminky |
|
Kuřecí srdíčka rozpůlíme a vaříme v malém množství vody do měkka. Na pánvi orestujeme na másle na jemno nastrouhanou mrkev a zalijeme vývarem ze srdíček. Povaříme, přidáme kukuřici, srdíčka a smetanu. Dochutíme citrónovou šťávou, solí a bílým pep...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|