RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní, recepty Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní, Plněný, perník, , cel


Recept na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní

Recept na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní je zařazen v kategorii moučníky - perníky - záviny, rolády. K přípravě Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 PL mléka 3 PL medu 1 vejce 2 PL rumu 100 g třtinového cukru ----------------------------- + 300 g celozrnné žitné mouky 1 PL ovesných vloček ¼ balíčku prášku do pečiva ¼ balíčku prášku do perníku 1 ČL skořice špetka fenyklu ½ ČL tlučeného hřebíčku špetka mletého nového koření 1 vejce na potření Náplň: 5 PL povidel 1 ČL citronové šťávy 2 PL rumu 2 PL mletého máku 1 ČL citronové kůry 30-40 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů 30 g nadrobno pokrájených fíků můžeme přidat na zahuštění strouhanku nebo mleté oříšky.

Plněný perník  z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní
Zvětšit obrázek

Recept na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní

Recept na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní:
Ve vodní lázni zahřejeme mléko, přidáme med, vejce, rum a umícháme krém/ vše mícháme do zhoustnutí a propojení všech surovin - pak vypneme/. Mouku promícháme s třtinovým cukrem, práškem do pečiva a práškem do perníku, ovesnými vločkami, kořením a vlažným krémem z vodní lázně. Vypracujeme těsto, které dáme na noc do fólie. /může se dát i na delší dobu do chladu, čím déle, tím lépe/. Těsto druhý den rozdělíme na dvě části. Z každé části vyválíme obdélník. Těsto vložíme a vyválíme mezi dvěma pláty pečícího papíru. Vyválený perníkový obdélník naplníme povidlovo-oříškovo-makovou směsí /smíchaná povidla s mákem, citronová šťáva, citronová kůra, rum, ořechy, pokrájené fíky a na zahuštění - můžeme přidat mleté oříšky nebo strouhanka/. Zavineme pomocí pečícího papíru /točíme jen s ním, jinak by se těsto lepilo a a nakonec vše potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme na 180 stupňů zapéci na dobu cca 15 minut a poté snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme dál na cca dalších 15 minut dozlatova. /ale stále hlídáme, neboť každá trouba peče jinak /. Perník necháme vychladnout a teprve potom ho nakrájíme na silnější plátky. Plněný perník je nejlepší rozleželý, po jednom až dvou dnech.

Poznámka k receptu na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní:
Je tady sice pár perníkových receptů, ale žádný není z celozrnné mouky, ovesných vloček a třtinového cukru, ani s fíky, tak jsem ho sem nyní také přidala, snad se nebude nikdo zlobit.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 28.01.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Perníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: 3 PL mléka 3 PL medu 1 vejce 2 PL rumu 100 g třtinového cukru ----------------------------- + 300 g celozrnné žitné mouky 1 PL ovesných vloček ¼ balíčku prášku do pečiva ¼ balíčku prášku do perníku 1 ČL skořice špetka fenyklu ½ ČL tlučeného hřebíčku špetka mletého nového koření 1 vejce na potření Náplň: 5 PL povidel 1 ČL citronové šťávy 2 PL rumu 2 PL mletého máku 1 ČL citronové kůry 30-40 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů 30 g nadrobno pokrájených fíků můžeme přidat na zahuštění strouhanku nebo mleté oříšky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněný perník z celozrnné mouky s povidlovo-makovo-oříškovou náplní

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist