RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Plněné žampiony a lilek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Plněné žampiony a lilek, recepty Plněné žampiony a lilek, Plněné, žampiony, lilek


Recept na Plněné žampiony a lilek

Recept na Plněné žampiony a lilek je zařazen v kategorii dietní recepty - dia - redukční. K přípravě Plněné žampiony a lilek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
100 g mletého libového masa (hovězí zadní, kuřecí) 150 g větších žampionů (asi 3 větší kousky) 100 g lilku 50 g cibule 100 g konzervovaných loupaných rajčat se šťávou 1 lžička kvalitního olivového oleje Česnek, sůl, bazalka.

Plněné žampiony a lilek
Zvětšit obrázek

Recept na Plněné žampiony a lilek

Recept na Plněné žampiony a lilek:
Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a opékáme. Mezitím očistíme žampiony, vykroutíme nožičky a nadrobno pokrájené je přidáme do pánve k masu. Podle potřeby podlijeme vodou, osolíme a dusíme. Lilek rozřízneme napůl a vydlabeme. Vydlabanou dužinu drobně pokrájíme a přidáme do pánve. Dále přidáme pokrájená rajčata s rajčatovou šťávou, rozetřený česnek a hojně bazalky. Dusíme pod pokličkou až je maso hotové, podle potřeby podléváme vodou. Troubu předehřejeme na 200°, plech nebo varnou misku vyložíme pečicím papírem. Kloboučky žampionů nebo i vydlabaný lilek naplníme hotovou masovou směsí a dáme péct cca na 20 minut. Krátce před závěrem pečení posypeme strouhaným sýrem a necháme roztéct. Při redukci váhy doplníme čerstvou zeleninou nebo salátem, při udržovacím režimu můžeme podávat s bramborem nebo s tmavým pečivem. Recept je vhodný jako oběd nebo večeře.

Poznámka k receptu na Plněné žampiony a lilek:
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim Hodnoty (pro 1 porci): Obsah energie: 1600 kJ Bílkoviny: 30 g Sacharidy: 30 g Tuky: 18 g Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® (http://www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné žampiony a lilek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Institut kompliment
  • Datum vložení: 22.03.2010
  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA - Redukční
  • Suroviny: 100 g mletého libového masa (hovězí zadní, kuřecí) 150 g větších žampionů (asi 3 větší kousky) 100 g lilku 50 g cibule 100 g konzervovaných loupaných rajčat se šťávou 1 lžička kvalitního olivového oleje Česnek, sůl, bazalka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné žampiony a lilek, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné žampiony a lilek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné žampiony a lilek

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist