RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Plnene vinne listy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Plnene vinne listy, recepty Plnene vinne listy, Plnene, vinne, listy


Recept na Plnene vinne listy

Recept na Plnene vinne listy je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Plnene vinne listy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
450 g cerstvych vinnych listu (mohou byt i z divoce rostouci revy) 300 g mleteho hoveziho masa 300 g ryze 1 lzicka mleteho noveho koreni 1/4 lzicky mlete skorice 1 rovna lzicka soli spetka pepre 2 - 3 rajcata hovezi vyvar (nebo bujon + voda).

Plnene vinne listy
Zvětšit obrázek

Recept na Plnene vinne listy

Recept na Plnene vinne listy:
Vinnym listum odstranime stopky a postupne je vkladame do vrouci osolene vody. Kdyz zmeni barvu na hnedozelenou, coz trva tak pul minutky, listy vyjmeme a nechame na situ okapat a vychladnout. Syrovou ryzi nekolikrat proplachneme horkou vodou a smichame s mletym masem, novym korenim, skorici, peprem a soli. Jednotlive vinne listy otocime lesklou stranou na podlozku, poklademe trochou ryzove nadivky (u sirsi strany, kde byla stopka - viz. foto), okraje prelozime a stocime do rulicky (viz. foto). Nadivky nedavame prilis velkou vrstvu, ryze by se neuvarila. Takto zabalene rulicky skladame ve vrstvach do hrnce s vyssim okrajem, pricemz jednotlive vrstvy prolozime na kolecka nakrajenymi rajcaty. Cele zatizime nekolika vidlickami, zalijeme vyvarem (lehce nad uroven zavitku) a pod poklickou (na mirnem ohni) varime 1 hodinu. Podle potreby dale lehce podlevame vyvarem. Podavame s pecivem, zeleninovym salatem a kopeckem zakysane smetany nebo bileho jogurtu.

Poznámka k receptu na Plnene vinne listy:
Na dno hrnce je mozne polozit kousky jehneciho masa, a pak teprve vrstvit jednotlive zavitky. Stejne tak v nadivce muzeme mlete hovezi maso nahradit jehnecim. Listy revy doporucuji vybirat jemnejsi, ne prilis tvrde. Zavitky je mozne uchovat v mraznicce ( syrove i varene). K zavitkum se skvele hodi arabsky salat Tabouleh.http://www.toprecepty.cz/recept/31134-hrnickovy-sa...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plnene vinne listy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aisha
  • Datum vložení: 22.05.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 450 g cerstvych vinnych listu (mohou byt i z divoce rostouci revy) 300 g mleteho hoveziho masa 300 g ryze 1 lzicka mleteho noveho koreni 1/4 lzicky mlete skorice 1 rovna lzicka soli spetka pepre 2 - 3 rajcata hovezi vyvar (nebo bujon + voda)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plnene vinne listy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plnene vinne listy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plnene vinne listy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist