RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Plněné papriky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Plněné papriky, recepty Plněné papriky, Plněné, papriky


Recept na Plněné papriky

Recept na Plněné papriky je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Plněné papriky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Jak vysoko hodnotíte své šance, že se vám hned napoprvé podaří uvařit něco tak obávaného, jako jsou plněné papriky? Slyšela jsem na jejich adresu mnoho nevybíravých slov, zejména pak cosi o tom, že umí pomstychtivě popraskat a vydat svoji náplň napospas omáčce. Pojďme se na to ale podívat z druhé strany. Plněné papriky chutnají jedinečně. Plněné papriky nevyžadují žádný ohromující kuchařský výkon. Plněné papriky potěší kde koho. Když se k nim budete chovat slušně a šetrně, žádná zelená potvůrka se vám z nitra hrnce mstít nebude. Když jsem se jednoho slunného baboletního dne pokoušela nacpat tenkou, dlouhou a zakroucenou papriku alespoň malou trochou směsi z mletého masa, musela jsem odříznout paprice špičku, aby utlačovaný vzduch mohl ven a maso se dostalo co nejdál. Papriku jsem nakonec úspěšně vycpala a uvařila ke své spokojenosti, i když příště už přesně tyto tři vlastnosti nebudu vyhledávat a koupím si raději menší, tlustší a rovné kousky. Finta s odříznutím špičky ovšem spolehlivě funguje i na větší papriky: kdybyste nějakým nedopatřením ponechali na samém dně vzduch, při vaření se začne rozpínat a bude chtít někudy ven. A věřte mi, že si cestu najde, i kdyby to způsobilo malý průlom v paprikové stěně. Ukrojená špička mu však cestu ven ukáže bez jakýchkoli excesů. Pro 4 osoby: 6–8 paprik podle velikosti 500 g mletého vepřového masa nebo směsi hovězího a vepřového (1:1) 1 rohlík nebo houska 100 ml hovězího nebo kuřecího vývaru (nebo vody, pokud zrovna žádný domácí vývar nemáte) 1 cibule 2 stroužky česneku 200 ml rajčatového pyré (passata) 1 lžíce hladké mouky ½ lžičky soli.

Plněné papriky
Zvětšit obrázek

Recept na Plněné papriky

Recept na Plněné papriky:
Rohlík roztrhejte na kousky a v malé misce je zalijte vlažným vývarem. Nechte 10 minut nasáknout. Paprikám odřízněte vršek se stopkou a vnitřek, tedy semínka a bílé blány, vyřízněte dlouhým nožem. Vypláchněte je vodou. Malý kousek špičky odkrojte, stačí jen takový, aby vznikl miniaturní průduch pro kolemjdoucí vzduch. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s mletým masem. Namočený rohlík vidličkou rozmačkejte na kaši a vmíchejte k masu. Osolte, podle chuti opepřete a důkladně promíchejte. Tím, že maso propracujete, bude lépe držet pohromadě. Masovou směsí pak za pomoci obou stran lžíce naplňte papriky. Pokud vám nějaké maso zbude, udělejte z něj třícentimetrové kuličky. Do nízkého a širokého hrnce nalijte passatu a 200 ml vody. Osolte špetkou soli a přiveďte k varu. Odstavte a v zájmu pěkných neopařených rukou opatrně do hrnce, jednu těsně vedle druhé, naskládejte papriky a kuličky ze zbývajícího masa. Vraťte zpátky na plotýnku a na velmi mírném ohni, jen aby se vše sotva udržovalo při varu, vařte zakryté 30 minut. Zhruba 2x nebo 3x mezitím papriky otočte. Chcete-li hotovou šťávu zahustit, rozmíchejte hladkou mouku ve 4 lžících studené vody. Papriky vyndejte deset minut před uvařením z omáčky a moučnou vodu nalijte přes cedník do tekutiny v hrnci. Ihned omáčku důkladně metličkou rozmíchejte, přiveďte znovu k varu, vraťte zpátky papriky a pokračujte posledních 10 minut ve vaření. V této zahuštěné fázi nezapomeňte obsah hrnce občas šetrně promíchat, omáčka s moukou se velmi ochotně přichytává ke dnu a připaluje nebo aspoň tvoří žmolky. Hotové jídlo podávejte s rýží nebo pečivem.

Poznámka k receptu na Plněné papriky:
Tento recept najdete v knize Kuchařka pro dceru 3. vydání, bližší informace o této knize najdete zde - http://www.smartpress.cz/titulnistranka/kniha-1.ht....

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné papriky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kuchařka pro dceru 3. vydání
  • Datum vložení: 14.05.2011
  • Počet porcí: pro 4 osoby
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: Jak vysoko hodnotíte své šance, že se vám hned napoprvé podaří uvařit něco tak obávaného, jako jsou plněné papriky? Slyšela jsem na jejich adresu mnoho nevybíravých slov, zejména pak cosi o tom, že umí pomstychtivě popraskat a vydat svoji náplň napospas omáčce. Pojďme se na to ale podívat z druhé strany. Plněné papriky chutnají jedinečně. Plněné papriky nevyžadují žádný ohromující kuchařský výkon. Plněné papriky potěší kde koho. Když se k nim budete chovat slušně a šetrně, žádná zelená potvůrka se vám z nitra hrnce mstít nebude. Když jsem se jednoho slunného baboletního dne pokoušela nacpat tenkou, dlouhou a zakroucenou papriku alespoň malou trochou směsi z mletého masa, musela jsem odříznout paprice špičku, aby utlačovaný vzduch mohl ven a maso se dostalo co nejdál. Papriku jsem nakonec úspěšně vycpala a uvařila ke své spokojenosti, i když příště už přesně tyto tři vlastnosti nebudu vyhledávat a koupím si raději menší, tlustší a rovné kousky. Finta s odříznutím špičky ovšem spolehlivě funguje i na větší papriky: kdybyste nějakým nedopatřením ponechali na samém dně vzduch, při vaření se začne rozpínat a bude chtít někudy ven. A věřte mi, že si cestu najde, i kdyby to způsobilo malý průlom v paprikové stěně. Ukrojená špička mu však cestu ven ukáže bez jakýchkoli excesů. Pro 4 osoby: 6–8 paprik podle velikosti 500 g mletého vepřového masa nebo směsi hovězího a vepřového (1:1) 1 rohlík nebo houska 100 ml hovězího nebo kuřecího vývaru (nebo vody, pokud zrovna žádný domácí vývar nemáte) 1 cibule 2 stroužky česneku 200 ml rajčatového pyré (passata) 1 lžíce hladké mouky ½ lžičky soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné papriky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné papriky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné papriky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist