RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Plněná vepřová kýta Izrael

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Plněná vepřová kýta Izrael, recepty Plněná vepřová kýta Izrael, Plněná, vepřová, kýta, Izrael


Recept na Plněná vepřová kýta Izrael

Recept na Plněná vepřová kýta Izrael je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Plněná vepřová kýta Izrael budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vepřová kýta 1,5 - 2 kg, mletá vepřová plec 500 g, vejce 1 ks, mrkev 1 velká, brokolice 1/3 , špek (slanina) 100 - 150 g - dle chuti, cibule 4 ks, koření Izrael od Samuela (viz poznámka) 3 lžíce, sádlo (olej) 2 lžíce, vývar (voda) na podlití, mouka hladká 1 - 2 lžíce (dle množství požadované šťávy), pivo světlé 1 dcl (nemusí být)..

Plněná vepřová kýta Izrael
Zvětšit obrázek

Recept na Plněná vepřová kýta Izrael

Recept na Plněná vepřová kýta Izrael:
Do vepřovou kýty si prokrojíme otvor na plnění (já prokrojím klasickou kapsu a pak uvnitř masa, ještě nožem prokrojím do kříže - vejde se více náplně a náplň při pečení krásně drží uvnitř). Otvor osolíme a okořeníme lžičkou koření Izrael. Mrkev si očistíme a nakrájíme jí na větší kostky (alespoň 1cm), jednu oloupanou cibuli a špek si nakrájíme taktéž a brokolici si rozdělíme na růžičky. V míse si rozmícháme mleté maso s vejcem, 2 lžícemi koření Izrael, přimícháme nakrájenou zeleninu (trochu mrkve si schováme do základu) se špekem a dle potřeby dosolíme. Touto směsí naplníme kýtu, otvor sepneme jehlami (párátky) a kýtu obalíme ve zbylé směsi koření, osolíme jí a necháme odležet. Mezitím si nakrájíme zbylou cibuli nahrubo, v pekáčku si rozehřejeme tuk, vsypeme mrkev a cibuli a orestujeme jí do sklovata. Pak přidáme kýtu a ze všech stran jí opečeme, aby se maso krásně zatáhlo. Poté maso podlijeme vývarem do 1/3 výšky masa, přiklopíme pokličkou a pekáče vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Po 20 min. troubu ztlumíme na 175°C a maso pečeme za občasného otáčení do měkka (asi 1 a 1/2 hod.). Při pečení seškrabujeme ze stěn pekáčku přípečky (pro barvu) a dle potřeby lehce podléváme. Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla. Šťávu si buď vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vývarem a dáme na 20 min. provářet a nebo si šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. V obou případech po 10 min. prováření štávu propasírujeme přes cedník (případně rozmixujeme), přidáme pivo a ještě asi 10 min. pomalu prováříme. Dle chuti osolíme a můžeme přidat špetku čerstvě namletého pepře. Maso zbavíme jehel (párátek) a nakrájíme ho na porce. Jako příloha se hodí brambory - vařené, opečené, kaše. A třeba hlávkový, či jiný zeleninový salát.

Poznámka k receptu na Plněná vepřová kýta Izrael:
Koření Izrael - http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/iz.... Koření od Samuela mám ráda pro jeho výbornou chuť a už pár let s ním obohacuji naší kuchyň ;-). Směs na plnění vám možná zůstane a tak z ní můžete připravit další jídlo ve formě přírodních karbenátků. Smažila jsem je na pánvi a po otočení jsem je na chvilku přiklopila. Zelenina pak není tvrdá, ale zůstane krásně křupavá. Ke karbenátkům jsem udělala kaši, s na másle orestovaným pórkem.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněná vepřová kýta Izrael, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 04.08.2011
  • Počet porcí: 8 - 10 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Vepřová kýta 1,5 - 2 kg, mletá vepřová plec 500 g, vejce 1 ks, mrkev 1 velká, brokolice 1/3 , špek (slanina) 100 - 150 g - dle chuti, cibule 4 ks, koření Izrael od Samuela (viz poznámka) 3 lžíce, sádlo (olej) 2 lžíce, vývar (voda) na podlití, mouka hladká 1 - 2 lžíce (dle množství požadované šťávy), pivo světlé 1 dcl (nemusí být).
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněná vepřová kýta izrael, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněná vepřová kýta Izrael - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněná vepřová kýta Izrael

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist