RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pizza (celozrnná)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pizza (celozrnná), recepty Pizza (celozrnná), Pizza, (celozrnná)


Recept na Pizza (celozrnná)

Recept na Pizza (celozrnná) je zařazen v kategorii pizzy. K přípravě Pizza (celozrnná) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 100g celozrnné pšeničné mouky 60-70ml vody 5g droždí 1 lžička panenského olivového oleje špetka soli Sugo di pomodoro: 1 konzerva loupaných rajčat (400g) 200g čerstvých rajčat ½ cibule 1 menší mrkev 1 řapík celeru 2 stroužky česneku 1 lžíce olivového oleje ½ svazku bazalky.

Pizza (celozrnná)
Zvětšit obrázek

Recept na Pizza (celozrnná)

Recept na Pizza (celozrnná):
Do mísy dáme mouku a sůl. Uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Promícháme a přidáme olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. (Pokud se necítíte, můžete si nechat zadělat těsto v domácí pekárně). Hotové těsto je středně tuhé, neroztékavé konzistence. Těsto přikryjeme igelitovým sáčkem, aby neosychalo. Uložíme do lednice spinkat a necháme enzymy, aby dokončily ostatní práci za nás. Druhý den ho vyndáme a necháme 1hod odležet. Pomocí rukou a prstů vytvarujeme kulatou tenkou placku. Potřeme ji sugem a přidáme libovolné suroviny. Mezitím se nám již rozehřívá trouba (min. na 250°C) spolu s plechem. Čím rychleji pizzu upečeme, tím bude lepší. Jakmile je trouba nahřátá, rychle dáme pizzu na horký plech a pečeme přibližně 10-15min. Po upečení nejlépe ihned zdlábneme. Přprava suga: Čerstvá rajčata, celer, mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrůlku rozehřejeme olej, přidáme zeleninu i konzervovaná rajčata a za občasného míchání dusíme asi 1hod. Poté omáčku propasírujeme a ještě 30min necháme vařit na mírném ohni. 
Odstavíme, prolisujeme česnek . podle chuti přidáme cukr a sůl a vhodíme nasekanou bazalku. Suga si připravuji vždy více a zavařuji si ho. Na pizzu dávám přibližně 4-5 lžic. Naše oblíbené: 1) Margherita - sugo, rajčata, mozzarella, bazalka 2) Quatro formagi - sugo, 4 druhy sýra (mozzarella, gorgonzola, parmezán, místo fontiny dáváme hermelín) 3) al Prosciutto e Funghi - sugo, šunka, žampiony, mozzarella (někdy dáváme goudu) 4) Tonno - sugo, tuňák, olivy, šalotka

Poznámka k receptu na Pizza (celozrnná):
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872... …legenda mezi jídly v sítích rychlého občerstvení, obyčejného posezení ve všední den i součást noblesnějších pizzeria-ristorante. Chutí, kterých můžete svou kreativitou a citem při pečení pizzy docílit, jsou stovky, ne-li tisíce... znáte někoho, kdo by neměl svoji oblíbenou pizzu?

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pizza (celozrnná), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: MishkaCZ
  • Datum vložení: 30.06.2014
  • Počet porcí: 1ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pizzy
  • Suroviny: Těsto: 100g celozrnné pšeničné mouky 60-70ml vody 5g droždí 1 lžička panenského olivového oleje špetka soli Sugo di pomodoro: 1 konzerva loupaných rajčat (400g) 200g čerstvých rajčat ½ cibule 1 menší mrkev 1 řapík celeru 2 stroužky česneku 1 lžíce olivového oleje ½ svazku bazalky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pizza (celozrnná), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pizza (celozrnná) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pizza (celozrnná)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist