|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Pivovarský kotletRecept na Pivovarský kotlet je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Pivovarský kotlet budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 4 vepřové kotlety s kostí  150 g strouhaného eidamu  100 g čerstvého strouhaného křenu  2 lžičky plnotučné hořčice  1 lžíce másla  maggi  pepř  sůl  olej  hladká mouka.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Pivovarský kotletRecept na Pivovarský kotlet:Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme maggi a potřeme hořčicí. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Pak plátky masa obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova (nejprve zprudka, následně teplotu snížíme).  Mezitím nastrouháme sýr a křen - pro "otrlé a žíznivé" v poměru 1:1, pro ostatní podle individuální chuti, nejlépe však tak, jak je uvedeno v ingrediencích.  Hotové maso vyjmeme z  pánve a udržujeme horké. Ve výpeku rozpustíme lžíci másla, promícháme všechny masové odpečky, zaprášíme moukou a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Šťávu zredukujeme na požadovanou hustotu a dochutíme solí, pepřem a případně malým množstvím hořčice.  Horké kotlety podlijeme šťávou a posypeme sýrovo-křenovou směsí, která by se po chvilce měla začít roztékat.    Podáváme nejlépe s chlebem a korbelem vychlazeného piva.
 
 Poznámka k receptu na Pivovarský kotlet:
 Pokrm i jeho název pochází z restaurace Pivovarský dvůr pod hradem Zvíkov.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pivovarský kotlet, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Eliza                      Datum vložení: 24.10.2009                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      Suroviny: 4 vepřové kotlety s kostí  150 g strouhaného eidamu  100 g čerstvého strouhaného křenu  2 lžičky plnotučné hořčice  1 lžíce másla  maggi  pepř  sůl  olej  hladká mouka |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pivovarský kotlet,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pivovarský kotlet - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pivovarský kotlet
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |