RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou, recepty Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou, Pita, chleb, cerstvou, syrovatkou, zitnou, moukou


Recept na Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou

Recept na Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
900 g hladke mouky 100 g celozrnne zitne mouky 300 ml vlazne cerstve syrovatky (odkapane pri vyrobe syra) 230 ml vlazne vody 3 lzice olivoveho oleje 1 lzicka soli (zalezi na slanosti syrovatky) 1 rovna lzice suseneho drozdi spetka cukru.

Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou
Zvětšit obrázek

Recept na Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou

Recept na Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou:
Drozdi a spetku cukru rozmichame ve vlazne vode a nechame vzejit "kvasek". Obe mouky prosijeme, smichame se soli, prilijeme kvasek, syrovatku, olivovy olej a vypracujeme tuzsi, hladke testo, ktere nelepi. Testo i vnitrek misy potreme olejem a prikryte nechame cca 50 minut kynout. Pote z testa utvorime asi 16 bochanku. Testo uchopime, mezi palcem a ukazovackem vytlacime pozadovany kus testa a ukroutime. Prikryte nechame asi 10 minut odpocinout. Z kazdeho bochanku, zaciname u toho, ktery jsme udelali jako prvni, vyvalime placku asi 0,5 cm vysokou a opet nechame prikryte chvilku odpocivat. Chleb je mozne pect v remosce nebo troube. Ja pecu v remosce. Remosku rozpalime na vysokou teplotu. Polozime ji na plotnu, kterou take zapneme, ovsem na minimum. Mame tedy vysoky zar z vrchni strany a lehce nahrato ze spodni strany, coz pita potrebuje. Kazdou placku, zacneme u te, kterou jsme rozvaleli jako prvni, v ni zprudka (1 - 1,5 minuty) dozlatova upeceme (neobracime). Pri peceni se placka nafoukne. Vyndame a nechame vychladnout. Na placku netlacime, splaskne sama. V troube peceme pri vysoke teplote. Placky vkladame na horky plech a v horni casti trouby peceme max. 2 minuty. Muzeme skladovat v mrazaku.

Poznámka k receptu na Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou:
danielle72: Susenou syrovatku jsem niky nezkousela, ale myslim si, ze to nebude problem. Stejne tak i kupovana.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aisha
  • Datum vložení: 12.04.2013
  • Počet porcí: 16 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 900 g hladke mouky 100 g celozrnne zitne mouky 300 ml vlazne cerstve syrovatky (odkapane pri vyrobe syra) 230 ml vlazne vody 3 lzice olivoveho oleje 1 lzicka soli (zalezi na slanosti syrovatky) 1 rovna lzice suseneho drozdi spetka cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pita chleb s cerstvou syrovatkou a zitnou moukou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist