RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma, recepty Pita - chléb blízkého východu - pečený doma, Pita, -, chléb, blízkého, východu, -, pečený, doma


Recept na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma

Recept na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Pita - chléb blízkého východu - pečený doma budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g hladkej múky 1/3 kocky čerstvého droždia /42g/, 1 CL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 200 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja.

Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
Zvětšit obrázek

Recept na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma

Recept na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma:
Do misy preosejeme múku, premiešame so soľou. Do misky dáme kryčtáľový cukor, rozdrobené droždie, trocha vlažnej vody a necháme vykysnúť. Do múky pridáme olivový olej, vykysnutý kvások, zvyšnou vlažnou vodou zarobíme hladké, pružné a nelepivé cesto, ktoré necháme na teple kysnúť 2 hodiny. Z vykysnutého cesta ugúľame 8 guliek, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhov o priemere 15-20 cm. Tieto placky prenesieme na múkou poprášenú utierku, prikryjeme dalšou utierkou a necháme kysnúť zase 30 minút. Vykysnuté placky dáme na plech s pečiacim papierom, potrieme studenou vodou a rýchlo vkladáme do vopred rozpálenej trúby, aby teplota neklesla, lebo placky by sa nenafúkli. Pečieme na 200-220 stupňoch/horkovzduch/6-10 minút. Správne upečená pita má byť nafúknutá a na povrchu mierne zhnednutá. Povrch sa môže natrieť olivovým olejom a posypať koreniacou zmesou Zah tar.´Pita sa podáva sa čerstvá na raňajky, plní sa rôznymi plnkami, prikusuje sa k polievkam, podáva sa k hlavným jedlám, k rôznym šalátom... Pečie sa denne skoro v každej domácnosti.

Poznámka k receptu na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma:
Pita sa pečie v Sýrii, Libanone, Palestíne, Izraeli, dalších štátoch blízkeho východu, ale aj v Turecku a inde.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pita - chléb blízkého východu - pečený doma, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Meszarosovabolya
  • Datum vložení: 18.01.2011
  • Počet porcí: 4-8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 500 g hladkej múky 1/3 kocky čerstvého droždia /42g/, 1 CL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 200 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pita - chléb blízkého východu - pečený doma, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pita - chléb blízkého východu - pečený doma

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist