RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pistáciová kuřecí korma

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pistáciová kuřecí korma, recepty Pistáciová kuřecí korma, Pistáciová, kuřecí, korma


Recept na Pistáciová kuřecí korma

Recept na Pistáciová kuřecí korma je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Pistáciová kuřecí korma budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
115 g vyloupaných pistácií 200ml vroucí vody dobrá špetka šafránu rozdrobená 2 lžíce horkého mléka 700g vykoštěých kuřecích prsou nebo stehen nakrájených na 2,5cm kostičky 1 lžička soli nebo dle chuti 1/2 lžičky pepře šťáva 1/2 citrónu 55g ghee nebo nesoleného másla (viz mé recepty) 6 zelených kardamomů 1 velká cibule 2 lžičky česnekové pasty (viz mé recepty) 2 lžičky zázvorové pasty (viz mé recepty) 1 lžíce mletého koriandrového semínka 1/2 lžičky mletého chilli 280g přírodního jogurtu rozšlehaného 150ml smětany 2 lžíce růžové vody (viz poznámka) 6-8 bílých okvětních lísků růže, omyté, na ozdobu uvařená basmati rýže a citronové měsíčky na servírování.

Pistáciová kuřecí korma
Zvětšit obrázek

Recept na Pistáciová kuřecí korma

Recept na Pistáciová kuřecí korma:
1) Pistáciové oříšky dejte do žáruvzdorné misky s vroucí vodou, namočte na 20 minut. Mezitím namočte šafrán do horkého mléka. 2) Dejte kuře do nemetalové mísy a přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu. Tuto směs vetřete do kuřete, zakryjte a nechte 30 minut marinovat v lednici. 3) Na mírném ohni rozehřejte středně velký hrnec s těžkým dnem, poté přidejte ghee. Přidejte kardamomy, když zapraskají, přidejte cibuli a zvyšte hořák na střední žár. Vařte za stálého míchání 8-9 minut, dokud není cibule lehce nazlátlá. 4)Přidejte česnekové pyré a zázvorové pyré a vařte za stálého míchání další 2-3 minuty. Přidejte koriandr a mleté chilli a smažte za stálého míchání 30 sekund. Přidejte kuře, zvyšte žár na vyšší střední stupeň vařte za stálého míchání 5-6 minut, dokud kuře nezmění barvu. 5) Snižte žár na minimum a přidejte johurt a šafrán s mlékem. Přiveďte k varu, zaklopte a vařte 15 minut. Čas od času zamíchejte, aby se kuře nepřichytilo ke dnu hrnce. 6) Mezitím dejte pistáciové oříšky a jejich vodu do mixéru nebo robotu a rozmixujte na kaši. Přidejte ke kuřeti a přilejte smetanu. Zaklopte a duste za stálého míchání dalších 15-20 minut. Vmíchejte růžovou vodu a sundejte z hořáku. Ozdobte růžovými okvětními lístky a okamžitě podávejte s vařenou rýží typu Basmati a citronovými měsíčky.

Poznámka k receptu na Pistáciová kuřecí korma:
Růžová voda je esence z růží, prodává se v orientálních potravinách. Fotky jsou jen má na množství pro 2-3 lidi přizpůsobená interpretace receptu (méně masa, pepře a soli) Pistácie jsem nemáčela, ale vařila 10 minut v hrnci s 250ml vody, kvůli slabému výkonu mého ručního mixéru. Ozdobu jsem vynechala. Osobní hodnocení receptu: Průměrný recept. Nemá to typickou chuť kormy, protože je to více kyselé, nežli sladké. V restauracích jsem jedla již lepší i horší varianty kormy.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pistáciová kuřecí korma, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: arrefeena
  • Datum vložení: 09.02.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 115 g vyloupaných pistácií 200ml vroucí vody dobrá špetka šafránu rozdrobená 2 lžíce horkého mléka 700g vykoštěých kuřecích prsou nebo stehen nakrájených na 2,5cm kostičky 1 lžička soli nebo dle chuti 1/2 lžičky pepře šťáva 1/2 citrónu 55g ghee nebo nesoleného másla (viz mé recepty) 6 zelených kardamomů 1 velká cibule 2 lžičky česnekové pasty (viz mé recepty) 2 lžičky zázvorové pasty (viz mé recepty) 1 lžíce mletého koriandrového semínka 1/2 lžičky mletého chilli 280g přírodního jogurtu rozšlehaného 150ml smětany 2 lžíce růžové vody (viz poznámka) 6-8 bílých okvětních lísků růže, omyté, na ozdobu uvařená basmati rýže a citronové měsíčky na servírování
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pistáciová kuřecí korma, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pistáciová kuřecí korma - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pistáciová kuřecí korma

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist