RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Piškot s podmáslím a borůvkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Piškot s podmáslím a borůvkami, recepty Piškot s podmáslím a borůvkami, Piškot, podmáslím, borůvkami


Recept na Piškot s podmáslím a borůvkami

Recept na Piškot s podmáslím a borůvkami je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Piškot s podmáslím a borůvkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
V dortové formě upečeme nízký piškot, nebo na dno rozložíme dětské piškoty, taky se hodí řezy z piškotové rolády. Na vrchní hmotu potřebujeme 4 dl podmáslí, 1 zakysaný krém - hustý Rama Cremefine, může se nahradit krémovitou zakysanou smetanou, zhruba 70 g moučkového cukru, 1 dl mléka, 20 g práškové želatiny, 300 g borůvek, šlehačka a trochu borůvek nahoru na ozdobu. Jde použít i jiné druhy ovoce..

Piškot s podmáslím a borůvkami
Zvětšit obrázek

Recept na Piškot s podmáslím a borůvkami

Recept na Piškot s podmáslím a borůvkami:
Do mléka teplého zhruba 50 - 55°C dáme rozpustit želatinu, nejlípe to jde malou metličkou, necháme trochu prochladnout a spolu s ostatním rozšleháme. Chvíli necháme a když hmota začíná mírně tuhnout, zamícháme borůvky, vlijeme na korpus a dáme pořádně ztuhnout. Zdobíme šlehačkou, ovocem a meduňkou. Mléko na rozpuštění želatiny by nemělo být moc horké. Některé zdroje uvádějí maximální teplotu 65°C, jiné jen 60°C. Pokud je tekutina moc horká, nebo dokonce vařící, tak pak želatina neztuhne.

Poznámka k receptu na Piškot s podmáslím a borůvkami:
Recept mám z časopisu Žena & kuchyně, ale mírně jsem si ho poupravila.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Piškot s podmáslím a borůvkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 03.09.2008
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: V dortové formě upečeme nízký piškot, nebo na dno rozložíme dětské piškoty, taky se hodí řezy z piškotové rolády. Na vrchní hmotu potřebujeme 4 dl podmáslí, 1 zakysaný krém - hustý Rama Cremefine, může se nahradit krémovitou zakysanou smetanou, zhruba 70 g moučkového cukru, 1 dl mléka, 20 g práškové želatiny, 300 g borůvek, šlehačka a trochu borůvek nahoru na ozdobu. Jde použít i jiné druhy ovoce.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na piškot s podmáslím a borůvkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Piškot s podmáslím a borůvkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Piškot s podmáslím a borůvkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist