RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Perníková chaloupka II.

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Perníková chaloupka II., recepty Perníková chaloupka II., Perníková, chaloupka, II.


Recept na Perníková chaloupka II.

Recept na Perníková chaloupka II. je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - perníky. K přípravě Perníková chaloupka II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
TĚSTO: 500 g hnědého cukru, 450 g medu, 350 g másla, 1200 g hladké mouky, 2 lžičky jedlé sody, citonová kůra z 1 citronu, 2 vejce, 70 g kakaa 4 lžíce rumu CUKROVÁ POLEVA: 500 g prosátého moučkového cukru, 1 bílek Zdobení: cukrářské ozdoby, lentilky... 1 bílek na potření zdobící sáček+igelitový sáček.

Perníková chaloupka II.
Zvětšit obrázek

Recept na Perníková chaloupka II.

Recept na Perníková chaloupka II.:
Cukr s medem dáme do hrnce a ve vodní lázni necháme cukr zcela rozpustit, pak necháme úplně vychladnout. V míse si smícháme mouku s jedlou sodou, přidáme citronovou kůru, rum, celá vejce, kakao a změklé máslo. Směs pomalu zamícháváme do medu s cukrem, dokud těsto není husté a přestane se lepit. Potom zakryjeme a necháme odpočinout asi 3 hodiny, nejlépe přes noc. ŠABLONY: podstavec - 30x20cm boční díly2x - 9x18cm přední a zadní díl - š.15cm - v. 9+9cm střecha - 20x14cm okenice 4x - 3x4cm komín - 4x 2,5x5cm (dva dílky vykrojíme na kratší straně do písmene V) Těsto vyválíme asi na 0,5mm a vykrájíme všechny díly chaloupky. Ze zbytku těsta můžeme vykrájet i stromečky a zvířátka, kterými pak ozdobíme okolí chaloupky. Na vymazaném plechu pečeme díly asi na 180 stupňů po 20 minutách. Každý díl hned po upečení namažeme bílkem, aby se pěkně leskl. Necháme díly vychladnout na mřížce, aby se nepřilepily a zdobíme až druhý den. Moučkový cukr zamícháváme do bílku, až je poleva hustá, že neteče. Do igelitového sáčku uděláme malou dírku, naplníme polevou a zdobíme podle vlastní fantazie. Polevu necháme dostatečně uschnout. Na podstavec si neprve připevníme boční, přední a zadní díly. Zdobícím sáčkem je spojíme k sobě i k podstavci. Můžeme je vyztužit proužky tvrdého kartonu přehnutím proužku napůl a přilepením vždy k dílu a k podstavci. Vyplníme i spáry po celé délce mezi díly. Necháme asi 1/2 hodiny dostatečně ztuhnout. Potom namažeme boční šikmé strany předního a zadního dílu a přilepíme díly střechy(pozor jsou dost těžké, je třeba je podložit). Nakonec přilepíme okenice, dveře a vymodelujeme komín. Stromečky a zvířátka přilepíme okolo chaloupky. Po úplném zaschnutí můžeme chaloupku poprášit moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu na Perníková chaloupka II.:
Cukrovou polevu musíme během dlouhého zdobení zakrývat mokrou utěrkou, aby nevysychala!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníková chaloupka II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: janusa (Jana Krajská)
  • Datum vložení: 30.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Perníky
  • Suroviny: TĚSTO: 500 g hnědého cukru, 450 g medu, 350 g másla, 1200 g hladké mouky, 2 lžičky jedlé sody, citonová kůra z 1 citronu, 2 vejce, 70 g kakaa 4 lžíce rumu CUKROVÁ POLEVA: 500 g prosátého moučkového cukru, 1 bílek Zdobení: cukrářské ozdoby, lentilky... 1 bílek na potření zdobící sáček+igelitový sáček
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníková chaloupka ii., pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníková chaloupka II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníková chaloupka II.

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist