RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Perníčky ze šlehačky - vykrajované

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Perníčky ze šlehačky - vykrajované, recepty Perníčky ze šlehačky - vykrajované, Perníčky, ze, šlehačky, -, vykrajované


Recept na Perníčky ze šlehačky - vykrajované

Recept na Perníčky ze šlehačky - vykrajované je zařazen v kategorii cukroví - pečené. K přípravě Perníčky ze šlehačky - vykrajované budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hladká mouka výběrová 00 30 dkg med 30 dkg mletý cukr 2 dkg jedlá soda 3 celá vejce kelímek šlehačky, asi 150-200 ml koření: 10 kusů hřebíček, 8-10 kusů nové koření, 5 hvězdiček badyán ( když je mletý, asi 2 rovné kávové lžičky ), 1 kávová lžička mleté skořice, 1 kávová lžička anýzu kusové koření umeleme.

Perníčky ze šlehačky - vykrajované
Zvětšit obrázek

Recept na Perníčky ze šlehačky - vykrajované

Recept na Perníčky ze šlehačky - vykrajované:
Vejce, cukr, med dobře utřít v míse. Pak přidat mouku, koření, sodu a zlehka promícháme. Nakonec nalít tekutou šlehačku. Zpracovat těsto - je vláčné, hebké, jemné. Když se víc lepí, přidat trochu mouky. Lepivé bude trošku z medu - zbytečně moc mouky nepřidávat! Obyčejně to základní zpracování mám v míse, pak si předělám na vál - líp se propracuje. Zabalit do mikrotenu a odpočinout do ledničky minimálně na 24 hod - nechávám i déle, vydrží. Pak vyválím na rozřezaném mikrotenu ( pod těstem i na těstě ) plát asi 3-4 mm silný a vykrájím menší tvary, máme raději drobnější cukroví - vykrajovačka tak přibližně 4x4 cm. Na plech dát od sebe max. 5 - 6 kusů v řadě - hodně naskočí, nabudou - ať se tvary neslepí. Jinak každý podle svého. Peču na pečícím papíru, jako ostatní cukroví. Kdo je zvyklý péct na plechu - n e v y m a z á v a t !!! Peču v elektrické troubě asi 200 °C kolem 5-7 minut. Když by se zdálo moc horké, snížit teplotu na 190 °C. Každá trouba trošku jinak funguje. MUSÍ se péct rychle !!! Horké, hned když je vytažené z trouby a na plechu, potírám rozšlehaným vejcem. Je pěkný lesk. Jak víc zaschne, tak nožem předělám z plechu na podložku a nechám ještě "dojít" do vychladnutí. Pak teprve uložím do krabice. Z celé dávky je asi tak 7 plechů menších vykrájených perníčků.

Poznámka k receptu na Perníčky ze šlehačky - vykrajované:
Dobře upečené perníčky jsou hned měkké, trvanlivost si zachovají poměrně dlouho. Pečeme je na vánoce i velikonoce. Nepotřebují odležet. Recept je vyzkoušený víc než 25 let a osvědčil se nám nejvíce. Letos jsem ještě nepekla, fotka je z minulých let ještě i s jiným cukrovím. Napadlo mi, že třeba někdo bude chtít vyzkoušet, tak recept nabízím. Je tu řada receptů, ale s jiným složením surovin.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníčky ze šlehačky - vykrajované, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: maiva
  • Datum vložení: 26.01.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
  • Suroviny: 1 kg hladká mouka výběrová 00 30 dkg med 30 dkg mletý cukr 2 dkg jedlá soda 3 celá vejce kelímek šlehačky, asi 150-200 ml koření: 10 kusů hřebíček, 8-10 kusů nové koření, 5 hvězdiček badyán ( když je mletý, asi 2 rovné kávové lžičky ), 1 kávová lžička mleté skořice, 1 kávová lžička anýzu kusové koření umeleme
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníčky ze šlehačky - vykrajované, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníčky ze šlehačky - vykrajované - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníčky ze šlehačky - vykrajované

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist