RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Perníčky, které jsou hned měkké

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Perníčky, které jsou hned měkké, recepty Perníčky, které jsou hned měkké, Perníčky, které, jsou, hned, měkké


Recept na Perníčky, které jsou hned měkké

Recept na Perníčky, které jsou hned měkké je zařazen v kategorii cukroví - pečené. K přípravě Perníčky, které jsou hned měkké budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g hladké mouky 140 g cukru moučka 50 g másla 2 vejce 2 lžíce dobrého tekutého medu 1 lžička jedlé sody 1 lžička perníkového koření 1 žloutek na potření po upečení bílková poleva na ozdobení.

Perníčky, které jsou hned měkké
Zvětšit obrázek

Recept na Perníčky, které jsou hned měkké

Recept na Perníčky, které jsou hned měkké:
Každý harmonogram s přehledem vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli aspoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet, jinak jsou tvrdé a pokazí vám úsměv (možná včetně chrupu). I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímhle. Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, kuchařsky postižená podobně jako já, dokazuje, že to se svým kamarádským vztahem ke mně myslí skutečně vážně, jinak by se o takový poklad nikdy nerozdělila. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají. Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální ingredienci a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Porovnávala jsem recept s mnoha jinými a až na poměr ingrediencí se příliš neliší. Ještě že existují tyhle kouzelné záležitosti mezi nebem a kuchyní a ještě že existuje jedna kamarádská Andrea. 1.Smíchejte všechny suché přísady v misce, přidejte ostatní ingredience a ručně zpracujte na měkké těsto. Pokud máte kuchyňského robota, prostě do něj vše nasypte a nechte ho, aby práci udělal za vás. Hotové těsto je – jak Andrea říká – měkké a poddajné asi jako pružná plastelína. Zabalte ho do mikrotenové fólie a nechte přes noc odležet v lednici. 2.Troubu předehřejte na 160 °C a plechy na pečení (budete potřebovat nejmíň dva) vyložte tím správným papírem. V malé misce vidličkou rozmíchejte žloutek s jednou lžící vody z kohoutku. Odleželé těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku asi půl centimetru, vykrájejte tvary a skládejte je na plech. Pečte 8–10 minut a ihned po vytažení potřete horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Nechte je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobte polevou – úplně stejným způsobem, jak jsem to už popsala u perníkové chaloupky. http://www.smartpress.cz/smartpress_knihy_detail.asp?kniha=81

Poznámka k receptu na Perníčky, které jsou hned měkké:
Perníčky jsou úžasné a měla jsem měkké i po 3 dnech Dnes je jdu dělat znovu synovi do školy na školní besídku, kterou mají kvůli vysvědčení!!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníčky, které jsou hned měkké, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jana Zatloukalová
  • Datum vložení: 20.02.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
  • Suroviny: 400 g hladké mouky 140 g cukru moučka 50 g másla 2 vejce 2 lžíce dobrého tekutého medu 1 lžička jedlé sody 1 lžička perníkového koření 1 žloutek na potření po upečení bílková poleva na ozdobení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníčky, které jsou hned měkké, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníčky, které jsou hned měkké - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníčky, které jsou hned měkké

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist