RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Perníčková roláda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Perníčková roláda, recepty Perníčková roláda, Perníčková, roláda


Recept na Perníčková roláda

Recept na Perníčková roláda je zařazen v kategorii moučníky - perníky - záviny, rolády. K přípravě Perníčková roláda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1) Piškot s ořechy: 5 žloutků 100 g moučkového cukru 1 lžička oleje 50 g strouhaných domácích perníčků (nebo kupovaných) 70 g strouhaných ořechů sníh z 5 bílků + špetka soli 1 vanilkový cukr(pokud dáme perníčky s cukrovou polevou-vanilk.cukr vynechat) citrónová kůra 1) Krém: 150 g másla 100 g moučkového cukru 50 g strouhaných domácích perníčků (nebo kupovaných) 50 g strouhaných ořechů 50 ml vaječného koňaku 1 lžíce citr.šťávy 2) Piškot s mákem:stejně, jen místo ořechů přidat 100g mlet.máku a lžíci kakaa 2) Krém: stejně, jen místo ořechů dáme 1-2 lžíce nutelly Rybízová/višňová marmeláda-lepší je kyselejší marmeláda.

Perníčková roláda
Zvětšit obrázek

Recept na Perníčková roláda

Recept na Perníčková roláda:
Našleháme sníh se špetkou solí a případně zašleháme i vanilkový cukr. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny. Přidáme perníčky, ořechy a citr.kůru. Nakonec zlehka přimícháme sníh. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme cca při 160st. asi 12 minut. Upečený ještě teplý piškot převrátíme na vlhkou! utěrku, stáhneme opatrně pečící papír, obrátíme a čistou plochou položíme zpět na piškot. Piškot takto i s utěrkou srolujeme a necháme vychladnout(piškot se na vlhké utěrce neloupe) Krém: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme perníčky,ořechy,citr.šťávu a koňak. Vychladlý piškot roztočíme, sundáme papír, potřeme marmeládou, krémem a stočíme. Trochu krému můžeme nechat i na potření povrchu rolády. Ozdobíme např. čokoládou, ořechy atd.

Poznámka k receptu na Perníčková roláda:
Piškot je bez mouky. Originál receptu je s ořechy, ale vyzkoušela jsem i s mákem a obě rolády jsou dobré. Není to klasika-piškot.roláda, je vlhčí a díky perníčkům pěkně voní. Použila jsem koupené s cukrovou polevou.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníčková roláda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 13.12.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Perníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: 1) Piškot s ořechy: 5 žloutků 100 g moučkového cukru 1 lžička oleje 50 g strouhaných domácích perníčků (nebo kupovaných) 70 g strouhaných ořechů sníh z 5 bílků + špetka soli 1 vanilkový cukr(pokud dáme perníčky s cukrovou polevou-vanilk.cukr vynechat) citrónová kůra 1) Krém: 150 g másla 100 g moučkového cukru 50 g strouhaných domácích perníčků (nebo kupovaných) 50 g strouhaných ořechů 50 ml vaječného koňaku 1 lžíce citr.šťávy 2) Piškot s mákem:stejně, jen místo ořechů přidat 100g mlet.máku a lžíci kakaa 2) Krém: stejně, jen místo ořechů dáme 1-2 lžíce nutelly Rybízová/višňová marmeláda-lepší je kyselejší marmeláda
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníčková roláda, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníčková roláda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníčková roláda

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist