RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Peříčkové houstičky - kaiserky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Peříčkové houstičky - kaiserky, recepty Peříčkové houstičky - kaiserky, Peříčkové, houstičky, -, kaiserky


Recept na Peříčkové houstičky - kaiserky

Recept na Peříčkové houstičky - kaiserky je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Peříčkové houstičky - kaiserky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g hladké mouky 2 - 3 celá vejce (podle velikosti) cca 230 ml vlažného mléka 150 ml oleje 2 lžičky soli 1 lžička cukru 1 droždí - 42 g (už jsem ale dělala i z půlky kostky, a taky se povedly) 1 vejce na potření, hrst hladké mouky na posypání těsta před kynutím Mák, kmín, sezam, lněné semínko, slunečnice, strouhaný sýr atp. na posyp.

Peříčkové houstičky - kaiserky
Zvětšit obrázek

Recept na Peříčkové houstičky - kaiserky

Recept na Peříčkové houstičky - kaiserky:
Do mísy nasypeme mouku (lepší je prosátá) a uděláme důlek, do nějž rozdrobíme kvasnice. Ty posypeme cukrem a přlijeme 5 lžícemi vlažného mléka. Ve zbytku mléka rozšleháme vidličkou vajíčka, přidáme olej a sůl. Vlijeme do mísy k mouce a dobře propracujeme (mně to trvalo asi 5 minut). Povrch hladkého těsta posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout. Po vykynutí těsto v míse rukou několikrát přeložíme, aby se zase srazilo, a opět necháme v teple dokynout dalších 30 minut. Troubu předehřejeme na 170°C. Na vále vytvoříme z těsta 12 bochánků (pro puntíčkáře to bylo cca 85 g každá houstička) a necháme je dokynout na plechu. Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem a každý bochánek třikrát tupou stranou nože křížem prořízneme skoro až dolů, aby získaly tvar kaiserek. Posypeme a po 15 minutách dáme péct asi na 20 minut, dokud nezezlátnou.

Poznámka k receptu na Peříčkové houstičky - kaiserky:
Pokud zbydou do druhého dne, což se stává málokdy .-), dám je do hrnce, přikryji utěrkou a pak poklicí a schovám do studené trouby. Houstičky můžeme i zamrazit, nejlepší je to do dvou hodin po vyjmutí z trouby. Pak chutnají jako čerstvě upečené.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Peříčkové houstičky - kaiserky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72 (Daniela)
  • Datum vložení: 16.09.2013
  • Počet porcí: 12
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 500 g hladké mouky 2 - 3 celá vejce (podle velikosti) cca 230 ml vlažného mléka 150 ml oleje 2 lžičky soli 1 lžička cukru 1 droždí - 42 g (už jsem ale dělala i z půlky kostky, a taky se povedly) 1 vejce na potření, hrst hladké mouky na posypání těsta před kynutím Mák, kmín, sezam, lněné semínko, slunečnice, strouhaný sýr atp. na posyp
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na peříčkové houstičky - kaiserky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Peříčkové houstičky - kaiserky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Peříčkové houstičky - kaiserky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist