RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pečený sladkokyselý pikantní květák

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pečený sladkokyselý pikantní květák, recepty Pečený sladkokyselý pikantní květák, Pečený, sladkokyselý, pikantní, květák


Recept na Pečený sladkokyselý pikantní květák

Recept na Pečený sladkokyselý pikantní květák je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Pečený sladkokyselý pikantní květák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 květák rozebraný na menší růžičky hladká mouka mléko olej na potření Na omáčku: 1PL medu 2PL octa balsamico 2PL sójové omáčky čerstvý rozmarýn drcené chilli dle chuti ( já použila kořenící směs Harissa ) pepř popř. sůl.

Pečený sladkokyselý pikantní květák
Zvětšit obrázek

Recept na Pečený sladkokyselý pikantní květák

Recept na Pečený sladkokyselý pikantní květák:
Květákové růžičky omyjeme a ihned osolíme, lépe nám na nich bude držet sůl, dokud jsou vlhké. Z mléka, hladké mouky a trochu soli vymícháme těstíčko konzistence jako na palačinky, do kterého jednotlivé růžičky namočíme. Pokládáme je rovnou na plech na naolejovaný pečící papír a vložíme do trouby vyhřáté na 200C. Když nám těstíčko na povrchu ztuhne, potřeme růžičky olejem. Během pečení otočíme. Pečeme podle velikosti růžiček cca 30 minut. Mezitím připravíme omáčku smícháním, medu, balsamica, sójovky, posekaného rozmarýnu a koření. Podle sebe případně dokyselíme, dosolíme nebo dosladíme. Když je květák pečený, lžící ho pomalu poléváme omáčkou, nesmí nám v omáčce plavat, aby se nedusil a dál pekl. Pečeme dalších 5 minut , obrátíme a ještě pokapeme omáčkou, která nám stekla na papír. Troubu vypneme, nastevřeme a necháme dojít.

Poznámka k receptu na Pečený sladkokyselý pikantní květák:
Recept je z časopisu Albert pod názvem Květákové hot wings ( bez chilli ), ovšem nevím, co s tím mají křidélka společného. Nicméně je to moc dobré :-) Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený sladkokyselý pikantní květák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea
  • Datum vložení: 26.07.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 1 květák rozebraný na menší růžičky hladká mouka mléko olej na potření Na omáčku: 1PL medu 2PL octa balsamico 2PL sójové omáčky čerstvý rozmarýn drcené chilli dle chuti ( já použila kořenící směs Harissa ) pepř popř. sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený sladkokyselý pikantní květák, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený sladkokyselý pikantní květák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený sladkokyselý pikantní květák

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist