RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami, recepty Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami, Pečený, losos, tomatovou, omáčkou, bramborový


Recept na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami

Recept na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
800 g porcí chlazeného lososa 50 ml olivového oleje mořská sůl 1 plechovka Pizza rajčátek s bylinkami/viz obrázek/ 1 PL sušených rajčátek - Tapenade /viz obrázek/ 1 větší cibule 2 stroužky česneku 1,5 dcl červeného vína /nebo vývaru/ mletý čerstvý pepř 100 g másla 1 citrón sůl Suroviny na placky: 1 kg brambor, 2 vejce, 50 g hrubé mouky, 150 ml oleje na smažení.

Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami
Zvětšit obrázek

Recept na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami

Recept na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami:
Rybí maso kuchyňsky upravíme, osušíme, poté prosolíme mořskou solí, vetřeme olivový olej, pokapeme citrónem a necháme v chladu asi 30 minut odpočívat. Mezitím si připravíme omáčku. Na másle orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek, rajčátka naložená i s tomatovou omáčkou, červené víno, sušená rajčátka, sůl, pepř a vše přivedeme k varu. Omáčku necháme zredukovat asi na 2/3 původního objemu. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, smícháme s vejci a moukou, pak si vytvarujeme placičky a zprudka je opékáme na oleji /asi 2 až 3 minutky / z každé strany do zlatavé barvičky. Lososa pak zprudka opečeme na teflonové pánvi. Doba přípravy záleží na tlouštce rybího masa. Ale hlavně záleží na tom, jak chceme mít rybu propečenou.

Poznámka k receptu na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami:
P.S. Místo vína můžeme zalít omáčku i vývarem. Do placiček můžeme přidat i česnek, záleží na chuti každého z nás. Placičky se nazývaji "rosti", ale pojmenovala jsem je radši klasicky česky. Nápad pochází z kalendáře 2012, ale něco jsem si pozměnila.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 14.03.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: 800 g porcí chlazeného lososa 50 ml olivového oleje mořská sůl 1 plechovka Pizza rajčátek s bylinkami/viz obrázek/ 1 PL sušených rajčátek - Tapenade /viz obrázek/ 1 větší cibule 2 stroužky česneku 1,5 dcl červeného vína /nebo vývaru/ mletý čerstvý pepř 100 g másla 1 citrón sůl Suroviny na placky: 1 kg brambor, 2 vejce, 50 g hrubé mouky, 150 ml oleje na smažení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist