RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pečená rajčata ve vlastní šťávě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pečená rajčata ve vlastní šťávě, recepty Pečená rajčata ve vlastní šťávě, Pečená, rajčata, ve, vlastní, šťávě


Recept na Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Recept na Pečená rajčata ve vlastní šťávě je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Pečená rajčata ve vlastní šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Rajčata pěkně zralá Tymián Přírodní hnědý cukr/třtinový Česnek Balzamikový ocet Olivový olej -množství není uvedeno schválně, protože přijde od každého na jednotlivé rozpůlené rajče.

Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Zvětšit obrázek

Recept na Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Recept na Pečená rajčata ve vlastní šťávě:
Troubu si předehřejeme na 150stC. Plech vymažeme olivovým olejem a poklademe rozpůlenými rajčaty řezem nahoru. Na každou polovinu rajčete přijde – snažíme se přímo na rozkrojené rajče: špetka tymiánu, plátečky česneku, posypat hnědým cukrem (udělá prima karamelovou příchuť!), pokapat balzamikovým octem a olivovým olejem. Pečeme zvolna nejdříve 150st.C, po 1/2 na 120st.C cca 2 – 3 hodiny podle velikosti rajčat . Po této době se rajčata pěkně scvrknou, ale uvnitř zůstane šťávička. Možná se zdá doba pečení dlouhá, ale celou dobu si nemusíme rajčat všímat.(Čas pečení je orientační, řídíte se velikostí rajčat a vůní linoucí se z trouby, nesmí se připalovat-pečeme zvolna!). (Dělala jsem 2x – velká rajčata 3,5 hod. + malá cherry rajčátka 2,5 hod.) Kdo chce mít rajčata úplně usušená, musel by je péct cca 6 hod. Varianty uskladnění: 1) sklenice vypláchneme vařící vodou a necháme vysušit v troubě zapnuté na 140st.C po dobu 10 min.Ještě horké rajčata natlačíme do sklenic, dobře zavíčkujeme, horké obrátíme dnem vzhůru a vychládlé uskladníme v chladu a temnu. 2) Sklenice naplníme, zavíčkujeme a sterilujeme 10min. na 80st. Dále postup stejný.

Poznámka k receptu na Pečená rajčata ve vlastní šťávě:
Jednoduchá příprava a výsledek? Takto upečená a vysušená rajčata se chuťově nedají srovnat s kupovanými. Třtinový cukr+balzamico+česnek+bylinky z nich udělá lahůdku:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená rajčata ve vlastní šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 04.10.2010
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: Rajčata pěkně zralá Tymián Přírodní hnědý cukr/třtinový Česnek Balzamikový ocet Olivový olej -množství není uvedeno schválně, protože přijde od každého na jednotlivé rozpůlené rajče
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená rajčata ve vlastní šťávě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená rajčata ve vlastní šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist