RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou, recepty Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou, Pečená, kořeněná, drůb


Recept na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou

Recept na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
12 kuřecích křídel, 1 cibule, 6-10 strouzků česneku, trochu kayenského pepře(nebo normální černý), 1 lžíce dobromyslu(nebo majoránky), 1 lžička tymiánu, 1 lžička bazalky, 1 lžička zázvoru, trošku chilli(nebo tabasco), 2 lžíce citronové šťávy(může být i trochu nastrouhané kůry), 2 lžíce medu, 10 lžic kuřecího vývaru, 1 lžička cukru, pár kapek Maggi, 200 g zakysané smetany, 1-2 lžíce sójové omáčky, sůl..

Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou
Zvětšit obrázek

Recept na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou

Recept na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou:
Křídla si omyjeme, dočistíme, uřízneme tenké konce v kloubku a vysušíme, můžeme si je osolit. Do mísy si dáme veškeré koření: kaenský pepř,dobromysl,tymián,bazalku,zázvor,chilli, k tomu dáme cukr, šťávu z citronu, med, Maggi, sójovou omáčku a vývar. Pak si přidáme zakysanou smetanu a všechno pořádně promícháme, můžeme jemně prošlehnout. Křídla naskládáme do marinády a to co kouká nad hladinou potřeme peroutkou, aby to drželo a dáme do lednice-nejlépe přes noc, nebo alespoň 3 hodiny. Dál si křídla přendáme do pekáčku, znova je pěkně potřeme zbylou marinádou, podlijeme trochu vodou(tak 250 ml) a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme hodinu a během pečení vypotřebujeme veškerou marinádu potíráním a nebo ji na křídla můžeme vylít a rozetřít. Ke konci pečení, pokud se nám šťáva vypekla, ještě jednou zalijeme 250 ml vody, chvilku zapečeme a troubu vypneme.

Poznámka k receptu na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou:
Inspirace sebraná z několika receptů, kde jsem si něco vybrala, vynechala, nebo udělala jinak a vznikla z toho velká dobrota! Doporučuji vyzkoušet!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 14.02.2011
  • Počet porcí: 4 (3 ks na porci)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 12 kuřecích křídel, 1 cibule, 6-10 strouzků česneku, trochu kayenského pepře(nebo normální černý), 1 lžíce dobromyslu(nebo majoránky), 1 lžička tymiánu, 1 lžička bazalky, 1 lžička zázvoru, trošku chilli(nebo tabasco), 2 lžíce citronové šťávy(může být i trochu nastrouhané kůry), 2 lžíce medu, 10 lžic kuřecího vývaru, 1 lžička cukru, pár kapek Maggi, 200 g zakysané smetany, 1-2 lžíce sójové omáčky, sůl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist