RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně, recepty Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně, Pečená, hovězí, plec, na, sladko-kysané, smetaně


Recept na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně

Recept na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1,5 kg hovězí plece 4 větší petržele 8 větších mrkví 1 střední celer 1 větší cibule 1 litr smetany na vaření 1 zakysaná smetana 30 dkg uzeného špeku máslo,sůl, plnotučná hořčice bobkový list,nové koření.

Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Zvětšit obrázek

Recept na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně

Recept na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně:
Hovězí plec - špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem.Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny.Nesolíme!Maso před pečením zprudka orestujeme za pomocí másla které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule a orestujeme ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který nám lehce zkaramelizuje. Následně přendáme orestovanou zeleninu do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa.Podlejeme cca 3 dcl vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny. Mezítím můžeme maso otočit. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu, kam vlijeme 1 litr smetany na vaření a rozmixujeme do skorohladka.Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu.Maso nakrájíme na plátky a brusinkovým kompotem ozdobíme.Příloha "nadéchané moravské" knedlík.

Poznámka k receptu na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně:
Během vaření není použit ani gram mouky, jelikož samotná zelenina se smetanou provede zahuštění. Někdy je nutno doředit i mlékem nebo vodou - dle chuti.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 30.11.2009
  • Počet porcí: 8-10
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1,5 kg hovězí plece 4 větší petržele 8 větších mrkví 1 střední celer 1 větší cibule 1 litr smetany na vaření 1 zakysaná smetana 30 dkg uzeného špeku máslo,sůl, plnotučná hořčice bobkový list,nové koření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist