RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího, recepty Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího, Pečená, hovězí, kližka, na, způsob, jehněčího


Recept na Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího

Recept na Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g hovězí kližky 100 g anglické slaniny vcelku 50 g špeku 5 stroužků česneku 1 lžíce majoránky 2 cibule 1,5 lžičky tymiánu 1 lžička celého nového koření 1 lžička celého pepře 3 bobkové listy 1 lžička jalovce horký vývar 2 lžíce hladké mouky 1-2 lžíce másla pepř sůl.

Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího
Zvětšit obrázek

Recept na Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího

Recept na Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího:
Maso prošpikujeme hranolky slaniny. Otvory předtím vytřeme utřeným česnekem s majoránkou. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ho v kastrolu, který lze vložit do trouby. Přidáme maso a ze všech stran ho zprudka opečeme. Přisypeme hrubě nakrájenou cibuli a koření, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem až do poloviny výšky masa. Kastrol přikryjeme pokličkou a vložíme do maximálně rozehřáté trouby. Vzápětí snížíme teplotu na 160°C a pomalu pečeme 3-4 hodiny. Průběžně poléváme maso, přilévat vývar většinou není třeba. Hotové maso vyjmeme a necháme půl hodiny odpočívat. Mezitím výpek vydusíme na tuk, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme takovým množstvím horké vody, aby vznikla konzistence řidší omáčky. Teplotu snížíme na minimum a prováříme půl hodiny za častého prošlehávání. Hotovou omáčku zjemníme studeným máslem.

Poznámka k receptu na Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího:
Inspirovala jsem se receptem "Hovězí kližka na způsob jehněčí kýty" z www.labužník, ale pozměnila jsem ho co do množství a podle svých zvyklostí a našich chutí.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 26.03.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 600 g hovězí kližky 100 g anglické slaniny vcelku 50 g špeku 5 stroužků česneku 1 lžíce majoránky 2 cibule 1,5 lžičky tymiánu 1 lžička celého nového koření 1 lžička celého pepře 3 bobkové listy 1 lžička jalovce horký vývar 2 lžíce hladké mouky 1-2 lžíce másla pepř sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená hovězí kližka na způsob jehněčího, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist