RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pastiera Napoletana po česku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pastiera Napoletana po česku, recepty Pastiera Napoletana po česku, Pastiera, Napoletana, po, česku


Recept na Pastiera Napoletana po česku

Recept na Pastiera Napoletana po česku je zařazen v kategorii moučníky - ostatní. K přípravě Pastiera Napoletana po česku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
•Těsto: •300 g mouka hladká •200 g máslo •150 g cukr mletý •2 ks žloutek •citronová kůra strouhaná •Náplň: •200 g ječných krup (č.7) •250 ml mléko •strouhaná kůra z 1 citronu •1 PL cukru •špetka soli •500 g tvaroh měkký, propasírovaný •350 g cukr •40 g vanilkový cukr (2 sáčky) •5 ks vajec •150 g kandovaná pomerančová a citronová kůra, ovocný chlebíček •4 KL pomerančového aroma (má být voda z pomerančových květů) •špetka skořice •špetka soli.

Pastiera Napoletana po česku
Zvětšit obrázek

Recept na Pastiera Napoletana po česku

Recept na Pastiera Napoletana po česku:
Už zase se bíží Velikonoce... Napřed (může být i den, dva) v dostatečném množství vody uvaříme kroupy doměkka (asi tak, jako když vaříte do kroupových jelítek Z mouky, cukru, másla, žloutků a kůry vypracujeme na desce křehké (linecké) těsto; uložíme v chladu. Dopředu uvařené kroupy, mléko, cukr, kůru a sůl povaříme 20 minut a necháme vychladnout. V míse rozmícháme tvaroh s cukrem a vmícháme vše ostatní vč. v mléce povařených krup. Odpočaté těsto vyválíme na plát tloušťky do 10 mm a vyložíme jím (bez vymazání) koláčovou (min. 40 mm hlubokou), nebo dortovou formu. Z odřezků těsta vytvoříme rádýlkem pásky na ozdobu. Náplň nalejeme do těstem vyložené formy a teprve následně těsně nad náplní ořízneme přebývající těsto. Z pásků těsta vytvoříme ozdobnou mřížku. Pečeme déle než hodinu při 175°C (horkovzdušná trouba).Necháme vychladnout v pootevřené troubě. Poznámka: Zkoušet propečenost špejlí je k ničemu – bude to lepivé pořád, náplň má být vlhká. Pečeme tedy tak dlouho, až je nálpň na dotek skoro pevná. Je vhodné na závěr snížit teplotu, aby se linecké od formy nespálilo. Sami vidíte, že je to voňavé…Dejte si pozor na skořici, Pastiera nemá chutnat jako štrúdl, jak se mi také jednou podařilo Nebuďte líní a tvaroh propasírujte, je to pak poznat. Italky pečou Pastieru na Zelený čtvrtek… V chladu vydrží určitě déle jak týden; lze i zmrazit.

Poznámka k receptu na Pastiera Napoletana po česku:
Původní recept je např. zde: http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana/ Zde lze zakoupit vodu z pomerančových květů: http://www.cajkorenikuskus.eu/product.php?id_produ... Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pastiera Napoletana po česku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: casino
  • Datum vložení: 29.04.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
  • Suroviny: •Těsto: •300 g mouka hladká •200 g máslo •150 g cukr mletý •2 ks žloutek •citronová kůra strouhaná •Náplň: •200 g ječných krup (č.7) •250 ml mléko •strouhaná kůra z 1 citronu •1 PL cukru •špetka soli •500 g tvaroh měkký, propasírovaný •350 g cukr •40 g vanilkový cukr (2 sáčky) •5 ks vajec •150 g kandovaná pomerančová a citronová kůra, ovocný chlebíček •4 KL pomerančového aroma (má být voda z pomerančových květů) •špetka skořice •špetka soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pastiera napoletana po česku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pastiera Napoletana po česku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pastiera Napoletana po česku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist