RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Paratha - Překládané celozrnné placky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Paratha - Překládané celozrnné placky, recepty Paratha - Překládané celozrnné placky, Paratha, -, Překládané, celozrnné, placky


Recept na Paratha - Překládané celozrnné placky

Recept na Paratha - Překládané celozrnné placky je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Paratha - Překládané celozrnné placky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200 g atta nebo přesáté celozrnné mouky, 100 g bílé mouky, 2 pl ghí nebo másla, 150 ml teplé vody, 1 čl soli.

Paratha - Překládané celozrnné placky
Zvětšit obrázek

Recept na Paratha - Překládané celozrnné placky

Recept na Paratha - Překládané celozrnné placky:
V míse smíchejte mouku se solí. Pomalu přidávejte vodu a vytvářejte měkké těsto. Těsto přeneste na vál a dobře je válejte 6 až 8 minut, dokud není hladké a tuhé. Kouli těsta postříkejte vodou, přikryjte vlhkou utěrkou a nechte stranou odpočinout 1/2 až 2 hodiny. Když je těsto připravené, nahřejte na středním plameni pánev nebo plotýnku. Navlhčenýma rukama znovu propracujte těsto a potom je rozdělte na 10 stejně velkých bochánků. Na pomoučněném válu je pravidelně a rozválejte je na placky (ne příliš tenké); jestliže je to nutné, posypte si vál hladkou moukou, aby se nelepily. Namažte jejich povrch máslem a každou parathu přeložte dvakrát na polovinu tak, že utvoříte trojúhelníky. Ty pak natenko rozválejte. Parathu položte na suchou předehřátou ploténku nebo pánev. Pohybujte s ní dokola tak, aby všechny konce byly rovnoměrně propečené. Plamen upravte tak, aby se nepřipálily. Když jsou obě strany zlatohnědé, obraťte parathu na první stranu a její povrch potřete 1/2 čajové lžičky ghí (nebo másla). Paratha by se potom měla nafouknout. Obraťte ji a potřete ghí nebo máslem i druhou stranu. Paratha je hotová, když jsou obě strany zlatohnědé, pokryté tmavými skvrnami. Všechny další parathy dělejte stejným způsobem. Jestliže parathy nepodáváte, zabalte je do vlhké utěrky, aby zůstaly teplé a vláčné.

Poznámka k receptu na Paratha - Překládané celozrnné placky:
Atta je mouka, která se používá k výrobě většiny jihoasijských placek, jako čapátí, Roti, naan a puri. Většina mouky atta se mele z polotvrdých a tvrdých odrůd pšenice, které tvoří 90% z indické produkce pšenice, a přesněji se nazývá durum atta. Tvrdé pšenice mají vysoký obsah lepku (kompozitního proteinu, který dodává mouce pružnost). Tak se těsta vyrobená z mouky atta mohou zpracovat na velmi tenké placky. Ghí je přepuštěné máslo nebo také přečištěné máslo. Ghí má vyšší bod přepalování (200-250°C) než původní máslo (150-180°C) a delší trvanlivost i mimo lednici.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Paratha - Překládané celozrnné placky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: evosheek (Ivo)
  • Datum vložení: 26.03.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 200 g atta nebo přesáté celozrnné mouky, 100 g bílé mouky, 2 pl ghí nebo másla, 150 ml teplé vody, 1 čl soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na paratha - překládané celozrnné placky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Paratha - Překládané celozrnné placky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Paratha - Překládané celozrnné placky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist