RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Papriky pečené, k dalšímu užití určené

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Papriky pečené, k dalšímu užití určené, recepty Papriky pečené, k dalšímu užití určené, Papriky, pečené, dalšímu, užití, určené


Recept na Papriky pečené, k dalšímu užití určené

Recept na Papriky pečené, k dalšímu užití určené je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Papriky pečené, k dalšímu užití určené budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
•masité papriky.

Papriky pečené, k dalšímu užití určené
Zvětšit obrázek

Recept na Papriky pečené, k dalšímu užití určené

Recept na Papriky pečené, k dalšímu užití určené:
Omyté papriky rozříznu na tolik částí, kolik mají žeber. Tedy obvykle na tři, nebo čtyři části. Logické je, dělit papriky v místě kde jsou žebra… a to je špatně! Papriky rozříznu MEZI žebry! Otevřu je (jako jakýsi troj, či čtyřlístek) a vylomím semeník. V každém dílku je tedy žebro ve středu. Vyříznu žebro a odstraním zbytek semínek. Na pracovní ploše jednotlivé dílky (pokud jsou příliš vyklenuté) dlaní rozplacatím a uložím (samozřejmě slupkou k tělesu) na plech. Dám pod rozpálený gril a opékám dočerna. Trvá to 20 až 30 minut, podle vzdálenosti od topného tělesa. Pomaleji pečené papriky jsou měkčí. Až jsou papriky „na uhel“, tak je vložím např. do kastrolu, přiklopím těsnou poklicí a nechám zapařit. Pokud nespěchám, nechám je pod poklicí úplně vychladnout. Pak se dá slupka snadno sloupnout, obvykle v jednom kuse. Tento způsob je po všech stránkách nejefektivnější: jednoduchý, rychlý, čistý… …a zvládne ho i jednoruká opice :-) Zdroj: Já opice, hihi...

Poznámka k receptu na Papriky pečené, k dalšímu užití určené:
Roky jsem pekl papriky VCELKU V remosce, v troubě, na grilu, v krbu a dokonce i na plynovém sporáku… (ten poslední způsob směle použijte, pokud se hodláte rozvést) Přicmoudlé papriky jsem balil do alobalu, pergamenu, do sáčků papírových, nebo pracně cpal do mikroténových (vložit měkkou upečenou papriku do pytlíku, na to aby měl jeden aspoň tři ruce). Pokud jsem si nespálil prsty hned, tak při loupání horkých paprik určitě ano (leda ty na hořácích opalované jsem čistil ve dřezu pod tekoucí vodou, že aby tomu špinavému sporáku nebylo líto, že je v kuchyni zasviněný sám). Očištěné papriky jsem pak rozloupl (pokud se už samy nestihly otevřít a vypustit kam čert nechtěl, co v nich bylo tekutého) vyloupl jsem semeník a pracně pak čistil „maso“ od semínek, kterými jsem zaneřádil zbytek kuchyně. Později jsem zkoušel papriky půlit a žhavit na plechu pod grilem. Pouze půlené papriky se ale opékají nerovnoměrně… ***** Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Papriky pečené, k dalšímu užití určené, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: casino
  • Datum vložení: 29.10.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: •masité papriky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na papriky pečené, k dalšímu užití určené, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Papriky pečené, k dalšímu užití určené - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Papriky pečené, k dalšímu užití určené

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist