RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny, recepty Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny, Panna, cotta, –, prapůvodní, bez, želatiny


Recept na Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny

Recept na Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
•1 l smetana ke šlehání •160 g cukr •9 ks bílek •½ vanilkový lusk •špetka soli.

Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny
Zvětšit obrázek

Recept na Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny

Recept na Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny:
V kastrolu krátce povaříme smetanu, cukr, sůl a z podélně rozříznuté vanilky semínka i lusk. Necháme vychladnout. Jen krátce našlehné bílky smícháme se smetanou. Směs přecedíme a nalejeme do formiček (nejlépe silikonových) nebo do formy na chlebíček předem lehce potřené máslem. Formy dáme na hluboký plech (nebo do pekáče) s vodou a pečeme při 150°C podle velikosti forem 45 až 90 minut (vytvoří se škraloup a dezert nebude tekutý). Podle potřeby lze v troubě zakrýt alobalem. Necháme vychladnout v troubě a teprve pak dáme formy vychladit do lednice. Před podáváním nožíkem podél okraje formičky uvolníme připečený škraloup a dezert vyklopíme (ze silikonu to jde pěkně, z kovových forem si pomůžeme krátkým ponořením formy do horké vody) Poznámka: Pokud z bílků ušleháme až sníh, tak se může stát, že ho nedokonale smísíme se šlehačkou a v dezert pak nebude úplně homogenní. Smetanu sice cedíme, ale vanilková semínka by měla zůstat v dezertu; sluší jim to tam a navíc je to známka toho, že aroma je opravdu přírodní. Klasická Panna cotta je bílá s vanilkovou příchutí. Obvykle se podává s karamelovým přelivem. Pokud cokoliv jiného přidáte do krému, použijete různé zálivky, ovocné omáčky nebo ovoce, mělo by to být upřesněné v názvu. K ochucení smetany můžete použít kde co: koření, bylinky, čaje, kůru, vanilinový cukr, aromata, tresti. U nás frčí zelený čaj s omáčkou zabajone, ale především rozmarýnová Panna cotta s ovocným (pomerančovým) dipem..., ale to už je jiná pohádka! (fotečku dodám cobydup :-)

Poznámka k receptu na Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny:
Zdroj (upraveno): http://www.labuznik.cz/recept/panna-cotta-klasicka... Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: casino
  • Datum vložení: 01.05.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: •1 l smetana ke šlehání •160 g cukr •9 ks bílek •½ vanilkový lusk •špetka soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na panna cotta – prapůvodní, bez želatiny, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist