RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Palačinky s jahodovým dipem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Palačinky s jahodovým dipem, recepty Palačinky s jahodovým dipem, Palačinky, jahodovým, dipem


Recept na Palačinky s jahodovým dipem

Recept na Palačinky s jahodovým dipem je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Palačinky s jahodovým dipem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
těsto na palačinky: 250ml mléka 1 vejce 1 vanilkový cukr 2-3PL cukru špetka soli 10dkg polohrubé mouky na jahodový dip: čerstvé ovoce (jahody můžeme nahradit ananasem, malinami,...) hnědý cukr alkohol (nejlepší je amareto nebo klasický hnědý rum, já používám jindřichohradecký, ten je nejlepší) náplň do palačinek: ovoce tvaroh cukr.

Palačinky s jahodovým dipem
Zvětšit obrázek

Recept na Palačinky s jahodovým dipem

Recept na Palačinky s jahodovým dipem:
Nejlepší je když si ještě před tím, než začneme vařit nachystáme suroviny na dip. Jahody (jiné čerstvé ovoce-pozor na šťávu a vodu, ovoce musíme nechat trochu oschnout, aby se nám pak dip nesrazil)omyjeme, odstraníme šťopku-pár jahod i se šťopičkou můžeme nechat na ozdobu- a nakrájíme je na kolečka. Půlku jahod si dáme stranou a smícháme tvaroh s cukrem. Všechny suroviny na těsto (mouka, cukr, vejce, mléko, vanilkový cukr, sůl) smícháme a ušleháme do hladkého těsta. Na pánvi s malým množstvím oleje uděláme palačinky. Když máme palačinky hotové potřeme je tvarohem smíchaným s cukrem a poklademe trochou jahod. Palačinku přeložíme a dáme bokem. Jahodový dip: na teflonové pánvi, nebo ještě lépe v teflonovém hrnci, bez tuku necháme rozpustit cukr. (Cukru dáváme jen málo, tak, aby lehce pokryl dno hrnce. Hlídáme. Postupně se cukr začně rozpouštět a z krystalků se nám utvoří takový hnědý sirup.) Když se cukr rozpustí vhodíme do hrnce suché ovoce a rychle mícháme a po chvilce nalime trošku alkoholu, aby se nám vytvořila taková omáčka. (V případě, že ovoce není suché, nebo pustí příliš mnoho šťávy, muže se stát, že se nám z cukru utvoří karemelové hrudky, ale to nevadí, po nalití alkoholu by se měli z větší části rozpustit.) Horký dip nalejeme na palačinky a dozdobíme podle libosti. Já zdobívám šlehačkou (opartně horký dip jí rozpouští) a čokoládovým topingem a navrch přidám jednu jahodu se stopkou. Dobrou chuť :-)

Poznámka k receptu na Palačinky s jahodovým dipem:
Já osobně dělám palačinky z dvojité dávky, protože se po nich rodina může utlouct.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Palačinky s jahodovým dipem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: S281354
  • Datum vložení: 25.09.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: těsto na palačinky: 250ml mléka 1 vejce 1 vanilkový cukr 2-3PL cukru špetka soli 10dkg polohrubé mouky na jahodový dip: čerstvé ovoce (jahody můžeme nahradit ananasem, malinami,...) hnědý cukr alkohol (nejlepší je amareto nebo klasický hnědý rum, já používám jindřichohradecký, ten je nejlepší) náplň do palačinek: ovoce tvaroh cukr
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na palačinky s jahodovým dipem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Palačinky s jahodovým dipem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Palačinky s jahodovým dipem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist