RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pagáče se zelím

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pagáče se zelím, recepty Pagáče se zelím, Pagáče, se, zelím


Recept na Pagáče se zelím

Recept na Pagáče se zelím je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Pagáče se zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
asi 1 kg hlávka kapusty = zelí 2x1 KL soli 1 KL čierneho korenia = pepř 3 PL oleja 500 g hladká múka 250 g margarín na pečenie polovička kocky droždia (celá váži 42 g) 150 ml mlieka 1 KL cukru 2 žĺtka 1 vajce na potretie.

Pagáče se zelím
Zvětšit obrázek

Recept na Pagáče se zelím

Recept na Pagáče se zelím:
Kapustu - zelí nastrúhame na slzičkovom strúhadle, zmiešame s 1 KL soli a necháme odstáť cca 30 min. Potom mierne vytlačíme vodu a dáme na olej dusiť, okoreníme, miešame na slabom ohni. Necháme vychladnúť. Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie oživíme. Do misy preosejeme múku, pridáme druhú KL soli, premiešame, rozmrvíme margarín, pridávame kvások, žĺtky, podusenú kapustu. Podľa potreby pridáme ďalšie mlieko, ak je zapotreby. Vypracujeme cesto. Cca 45 minút necháme kysnúť v teple. Potom vyvaĺkáme na hrúbku asi 1,5 cm na obdĺžnikový tvar. Prekladáme tretiny obdĺžnika - získame tri vrstvy. Necháme cca 10 stáť, vyvaľkáme na 1,5 cm a zas prekladáme. Tretíkrát vyvaľkáme a prekladáme. Po poslednom prekladaní vyvaľkáme na cca 2 cm a vykrajujeme pagáčiky. Klasika sú okrúhle, priemer cca 4 cm, ja preferujem štvorce, ide to rýchlo. Kladieme na peč. papier, potierame vajíčkom, necháme cca 15 min. stáť a pečieme pri 200 stupňoch asi 15 min. - sledujeme! Kto nemá skúsenosti s prekladaním, tento bod môže vynechať, nie je podmienkou. Nebude to také mierne lístkové, ale chuť sa nestratí. Soľou nešetriť, neslané pagáčiky nie sú chutné.

Poznámka k receptu na Pagáče se zelím:
V našich končinách sa pagáče pečú bežne, napr. k poháru vína, pre návštevy a pod. Bola som požiadaná o recepty na pagáče, preto pridávam zo svojej pagáčovej zbierky. Fotku pridám, až budem najbližšie robiť, prípadne sa poteším, ak niekto pridá prvý.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pagáče se zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: magdalenka
  • Datum vložení: 11.06.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: asi 1 kg hlávka kapusty = zelí 2x1 KL soli 1 KL čierneho korenia = pepř 3 PL oleja 500 g hladká múka 250 g margarín na pečenie polovička kocky droždia (celá váži 42 g) 150 ml mlieka 1 KL cukru 2 žĺtka 1 vajce na potretie
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pagáče se zelím, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pagáče se zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pagáče se zelím

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist