RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně, recepty Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně, Ostrá, játra, na, zázvoru, celeru, červeném, víně


Recept na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně

Recept na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g vepřových / nebo jiných jater/ 300 ml červeného vína 4 cm čerstvě nastrouhaného zázvoru 1 malá sušená chilli paprička 4 PL nahrubo nastrouhaného celeru /může být i naložený a okapaný celer/ sojová omáčka bylinky / tymián, petrželka, jarní cibulka / sůl, pepř 1 rajský protlak /solamyl nebo hladkou moku na zahuštění / 2 větší cibule 1-2 nožičky spišské klobásy vývar / voda /.

Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně
Zvětšit obrázek

Recept na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně

Recept na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně:
Játra opláchneme, osušíme a očistíme od blanek. Pokrájíme je na plátky cca 1 cm silné a na okrajích je malinko nařízneme. Klobásku pokrájíme na kolečka. Plátky jater i klobásky naložíme asi na 2 hodiny do marinády ze sojové omáčky, nastrouhaného celeru, nadrcené chilli papričky, zázvoru, rajského protlaku a nasekaných bylinek. Mezitím si pokrájíme dvě cibule, které něcháme zprudka zpěnit na oleji v tlakovém hrnci. Poté přidáme naložená játra s klobáskou a asi 10 minut vše restujeme, abychom získali pěknou tmavou barvu. Ke konci restování podlijeme játra červeným vínem, zamícháme a doplníme 300 ml vývaru / nebo horké vody/, uzavřeme tlakový hrnec a dáme vařit na cca 8-10 minut. Jsou-li játra po této době křehká a měkká, zahustíme je podle potřeby hladkou moukou nebo solamylem. Podáváme s rýží.

Poznámka k receptu na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně:
Játra mají výbornou pikantní chuť, zase trochu jinou, než jsme zvyklí a jsou velmi chutná.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 14.12.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: 500 g vepřových / nebo jiných jater/ 300 ml červeného vína 4 cm čerstvě nastrouhaného zázvoru 1 malá sušená chilli paprička 4 PL nahrubo nastrouhaného celeru /může být i naložený a okapaný celer/ sojová omáčka bylinky / tymián, petrželka, jarní cibulka / sůl, pepř 1 rajský protlak /solamyl nebo hladkou moku na zahuštění / 2 větší cibule 1-2 nožičky spišské klobásy vývar / voda /
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist