RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Osso buco s parmezánovým baby špenátom

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Osso buco s parmezánovým baby špenátom, recepty Osso buco s parmezánovým baby špenátom, Osso, buco, parmezánovým, baby, špenátom


Recept na Osso buco s parmezánovým baby špenátom

Recept na Osso buco s parmezánovým baby špenátom je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Osso buco s parmezánovým baby špenátom budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kusy teľacieho stehna so špikovou kosťou, hrubé asi 4 cm alebo morčacie (krutí) stehno s kosťou (je rovnako chutné, najmä ak dávate prednosť hydine -drúbeži-a je lacnejšie), 1 veľká cibuľa, 1 mrkva, 150-200 ml suchého bieleho alebo ružového vína, 450 ml konzerva paradajok vo vlastnej šťave, 100 g masla, 3 pl slnečnicového oleja, 2 pl hladkej múky, 3 strúčiky cesnaku, parmezán, bouquet garni, soľ, čierne korenie, 1 pl fond de veau - extrakt z teľacieho mäsa, nemusí byť; Špenátová príloha: 750 - 1000 g mladého (baby) špenátu, 2 pl panenského olivového oleja, sladká smotana, parmezán, soľ, čierne korenie, na dochutenie a ozdobu sušené paradajky naložené v oleji.

Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Zvětšit obrázek

Recept na Osso buco s parmezánovým baby špenátom

Recept na Osso buco s parmezánovým baby špenátom:
Plátky teľacieho (morčacieho) mäsa osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na slnečnicovom oleji vo veíkej panvici. Vyberieme na taniere a obalíme v hladkej múke. Do panvice pridáme k oleju maslo, na ktorom speníme nahrubo nakrájanú cibuľu. Pridáme kolieska mrkvy a orestujeme dozlatista, ak treba, dáme ešte trochu masla alebo oleja. Podlejeme vínom a dusíme pod pokrievkou, kým sa suroviny nespoja, potom dochutíme s fond de veau a premiešame, ak treba, trošku podlejeme vodou. Pridáme bouquet garni -kytička čerstvých byliniek- ošúpané a prepolené strúčiky cesnaku - ja som dala 2 -, z ktorých sme vybrali nestráviteľný zelený prostriedok. Na tento základ poukladáme mäso obalené v múke a všetko zalejeme paradajkami a paradajkovou šťavou. Na slabom plameni dusíme pol až trištvrte hodiny pod pokrievkou. Podľa potreby podlievame vodou, ešte lepšie paradajkovou šťavou. Potom plátky mäsa posypeme strúhaným syrom, (1-2 pl), obrátime na opačnú stranu a prikryté dusíme, kým mäso nezmäkne (pol až trištvrte hod). Špenátová príloha: lístky špenátu umyjeme, odrežeme stopky a osušíme. Do panvice nalejeme asi 100 ml vody, pridáme olivový olej, soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Potom do vody vložíme špenát a krátko (1-2 min) povaríme. Ak v panvici zostane voda, vylejeme ju a namiesto nej môžeme primiešať trochu smotany. Mäso s omáčkou a špenátovou prílohou na tanieri ozdobíme plátkami sušených paradajok a pásikmi parmezánu. Namiesto špenátu môžeme dať inú prílohu podľa vlastnej chuti, napríklad tagliatelle.

Poznámka k receptu na Osso buco s parmezánovým baby špenátom:
zizala:to beriem iba som olej trochu rozriedila, zostala voda, tú som vyliala. nabudúce skúsim bez vody

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Osso buco s parmezánovým baby špenátom, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: amalia
  • Datum vložení: 13.05.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 4 kusy teľacieho stehna so špikovou kosťou, hrubé asi 4 cm alebo morčacie (krutí) stehno s kosťou (je rovnako chutné, najmä ak dávate prednosť hydine -drúbeži-a je lacnejšie), 1 veľká cibuľa, 1 mrkva, 150-200 ml suchého bieleho alebo ružového vína, 450 ml konzerva paradajok vo vlastnej šťave, 100 g masla, 3 pl slnečnicového oleja, 2 pl hladkej múky, 3 strúčiky cesnaku, parmezán, bouquet garni, soľ, čierne korenie, 1 pl fond de veau - extrakt z teľacieho mäsa, nemusí byť; Špenátová príloha: 750 - 1000 g mladého (baby) špenátu, 2 pl panenského olivového oleja, sladká smotana, parmezán, soľ, čierne korenie, na dochutenie a ozdobu sušené paradajky naložené v oleji
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na osso buco s parmezánovým baby špenátom, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Osso buco s parmezánovým baby špenátom - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Osso buco s parmezánovým baby špenátom

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist