RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Orientální vepřové koleno

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Orientální vepřové koleno, recepty Orientální vepřové koleno, Orientální, vepřové, koleno


Recept na Orientální vepřové koleno

Recept na Orientální vepřové koleno je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Orientální vepřové koleno budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 velké vepřové koleno, 4 lžíce sojovky, 1/2 dcl vody, 6 cm skořicové kůry, 1 lžička oddenku zázvoru nastrouhaného, 1 hvězdička badyánu, 1 lžička cukru, 3 lžíce rýžového vína(sherry). Na zeleninovou přílohu: lžíce oleje, stroužek najemno nakrájeného česneku, 3 cm najemno nakrájeného oddenku oloupaného zázvoru, 120 g brokolice, 120 g kapusty (mrkve), 1 menší pórek nakrájený na kostky. Kapalná zálivka: 1 lžíce sojovky, 2 lžíce rýžového vína, 2 lžíce vody. Příloha: rýže..

Orientální vepřové koleno
Zvětšit obrázek

Recept na Orientální vepřové koleno

Recept na Orientální vepřové koleno:
Koleno si vykostíme a necháme na něm kůži (je důležitá pro tento pokrm) nakrájíme na 5 cm kostky. Kůži můžeme jemně nařezat, aby se sosík dostal víc do masa. Kostky si naskládáme vedle sebe, kůží dolů do většího kastrolu, pokapeme sojovkou, podlejeme vodou, přidáme skořici, nalámanou na menší kousky, posypeme zázvorem a přidáme hvězdičku badyánu. Teď postavíme kastrol na oheň, ještě špetku posolíme a počkáme, až voda podmasem začne vařit, přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen na minimum a začneme dusit 45 minut (hlídáme,aby se nám voda uplně nevydusila a maso se nepřipálilo). Pak maso kousek po kousku obrátíme kůží nahoru. Ve víně si rozpustíme 1 lžičku cukru a podlejeme pod maso a dusíme za občasného obracení masa, asi 20 minut (zase hlídáme, aby se nám nepřipálilo. Ve finále by nám pod masem měl vzniknout jen sosík. Příprava zeleniny: Mezitím si připravíme zeleninu, kterou použijeme jako přílohu k masu s rýží. Připravíme si pánev wok nalejeme olej a důležité, že musíme nechat hodně rozpálit, přidáme na plátky nakrájený česnek se zázvorem a pár vteřin orestujeme vhodíme na hodně malé kousky brokolici a rychle mícháme, za 2 minuty dáme kapustu (mrkev) a za 1 minutu pórek a 1 minutu vše společně restujeme. Těsně před podáváním podlejeme kapalnou zálivkou, aby se udělala pára a i chuť. Necháme přejít varem a trochu odpaříme. Ochutnáme, zda je zeleninka uvařená, křupavá, jak si přejeme, přisolíme nebo přikořeníme a podáváme s masem a rýží.

Poznámka k receptu na Orientální vepřové koleno:
Je to sice dost zdouhavé vaření, ale stojí za to ho vyzkoušet. Čerpala jsem z Dadalovi kuchařky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Orientální vepřové koleno, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Radulinka6 (Radoslava)
  • Datum vložení: 07.02.2012
  • Počet porcí: 4-5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1 velké vepřové koleno, 4 lžíce sojovky, 1/2 dcl vody, 6 cm skořicové kůry, 1 lžička oddenku zázvoru nastrouhaného, 1 hvězdička badyánu, 1 lžička cukru, 3 lžíce rýžového vína(sherry). Na zeleninovou přílohu: lžíce oleje, stroužek najemno nakrájeného česneku, 3 cm najemno nakrájeného oddenku oloupaného zázvoru, 120 g brokolice, 120 g kapusty (mrkve), 1 menší pórek nakrájený na kostky. Kapalná zálivka: 1 lžíce sojovky, 2 lžíce rýžového vína, 2 lžíce vody. Příloha: rýže.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na orientální vepřové koleno, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Orientální vepřové koleno - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Orientální vepřové koleno

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist