RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ořechovo-jahodové tajemství

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ořechovo-jahodové tajemství, recepty Ořechovo-jahodové tajemství, Ořechovo-jahodové, tajemství


Recept na Ořechovo-jahodové tajemství

Recept na Ořechovo-jahodové tajemství je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Ořechovo-jahodové tajemství budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1. Piškot: 3 vejce 120 g krystalového nebo krupicového cukru 120 g hladké mouky 1 lžíce oleje 1 rovná lžička prášku do pečiva 2. Ořechovo-sněhový piškot: 4 bílky 150 g moučkového cukru 150 g mletých vlašských ořechů (nebo lískových ořechů, mandle) 2 šlehačky na šlehání Rama Cremefine nebo jiná na šlehání + 1 ztužovač šlehačky 1 lžíce kakaa 1 lžíce moučkového cukru - trochu ušlehané bílé šlehačky si necháme na zdobení (před přidáním kakaa).

Ořechovo-jahodové tajemství
Zvětšit obrázek

Recept na Ořechovo-jahodové tajemství

Recept na Ořechovo-jahodové tajemství:
Ad 1.Vejce vyšleháme s cukrem do tuhé husté pěny. Zamícháme po částech olej, prošleháme a nakonec po částech lehce zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na pečícím papíře asi 10min. na 180st. Ad 2. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, potom přidáváme po částech cukr a zase zašleháme. Do tuhého sněhu lehce zamícháme ořechy. Pečeme na pečícím papíře asi 25min na 140-150st. (povrch musí být nahnědlý a papír s upečeným piškotem se odchýlí od stěn plechu). Z obou vychládlých piškotů opatrně sloupneme papíry (ořechové je křehčí, můžeme rozkrojit na papíře a potom teprve každou polovinu sundat samostatně) a rozřízneme na poloviny. Vrstvíme: světlý díl, slabá vrstva našlehané kakaové šlehačky, plátky jahod, šlehačka, ořechový plát, šlehačka+ jahody+ šlehačka, poslední ořechový plát, šlehačka+ jahody+ šlehačka a končí opět světlý piškot. Celé potřeme zbylou šlehačkou a ozdobíme dle vlastní fantazie kousky jahod. Necháme v ledničce ½ - 1 hodinu odpočinout.

Poznámka k receptu na Ořechovo-jahodové tajemství:
Povrchu piškotu můžeme polít/potřít průhlednou želatinou.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ořechovo-jahodové tajemství, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 26.07.2011
  • Počet porcí: uzavřený plech 30x40cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 1. Piškot: 3 vejce 120 g krystalového nebo krupicového cukru 120 g hladké mouky 1 lžíce oleje 1 rovná lžička prášku do pečiva 2. Ořechovo-sněhový piškot: 4 bílky 150 g moučkového cukru 150 g mletých vlašských ořechů (nebo lískových ořechů, mandle) 2 šlehačky na šlehání Rama Cremefine nebo jiná na šlehání + 1 ztužovač šlehačky 1 lžíce kakaa 1 lžíce moučkového cukru - trochu ušlehané bílé šlehačky si necháme na zdobení (před přidáním kakaa)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ořechovo-jahodové tajemství, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ořechovo-jahodové tajemství - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ořechovo-jahodové tajemství

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist