RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Orange chicken neboli pomerančové kuře

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Orange chicken neboli pomerančové kuře, recepty Orange chicken neboli pomerančové kuře, Orange, chicken, neboli, pomerančové, kuře


Recept na Orange chicken neboli pomerančové kuře

Recept na Orange chicken neboli pomerančové kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Orange chicken neboli pomerančové kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500g kuřecích prsou Sos: kousek čerstvého zázvoru (lze nahradit 1 lžíci sušeného) kousek pomerančové kůry (nemusí být) 1/2 l pomerančového džusu 1/4 l kuřecího vývaru 4 lžíce cukru 4 lžíce sojové omáčky (lepší je světlá) 8 lžiček rýžového vína (já jsem dala rýžový ocet) 1-2 lžičky kukuřičného škrobu Gustin hladká mouka olej.

Orange chicken neboli pomerančové kuře
Zvětšit obrázek

Recept na Orange chicken neboli pomerančové kuře

Recept na Orange chicken neboli pomerančové kuře:
Prsa si nakrájíme na větší kousky velikosti jednoho sousta. V misce smícháme suroviny na sos a dobře prošleháme. Do další misky si nasypeme hladkou mouku. Na pánvi nejlépe ve Voku si rozehřejeme olej asi na 160 st.(kolem vloženého masa se tvoří malinké bublinky), kousky masa kuchyňskýma kleštěma vložíme do sosu, trochu okapeme a hned do mouky a obalíme. Ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme za občasného promíchání 15-20 minut do zlatohnědé barvy. Maso vyjmeme na tácek vyložený kuchyňským papírem a necháme odsát přebytečný tuk. Na čisté pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a rychle osmažíme na jemné nudličky nakrájený zázvor a pomerančovou kůru (nebo 1 lžíci sušeného zázvoru). Jakmile začne krásně vonět, vlijeme sos, který nám zůstal z namáčení kuřecích kousků a dobře promícháme. Do tohoto základu přidáme odložené osmažené maso a chvilku zahříváme za stálého míchání až omáčka zhoustne. Odhadem asi 3 minuty. Nemělo by to být příliš husté, ale masíčko krásné obalené. Odstavíme a servirujeme.

Poznámka k receptu na Orange chicken neboli pomerančové kuře:
Je to dost pracné, ale Asijskou kuchyni jsem si zamilovala v USA a proto mi ta trocha námahy stojí za to.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Orange chicken neboli pomerančové kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aja.g (Alena)
  • Datum vložení: 29.08.2009
  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 500g kuřecích prsou Sos: kousek čerstvého zázvoru (lze nahradit 1 lžíci sušeného) kousek pomerančové kůry (nemusí být) 1/2 l pomerančového džusu 1/4 l kuřecího vývaru 4 lžíce cukru 4 lžíce sojové omáčky (lepší je světlá) 8 lžiček rýžového vína (já jsem dala rýžový ocet) 1-2 lžičky kukuřičného škrobu Gustin hladká mouka olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na orange chicken neboli pomerančové kuře, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Orange chicken neboli pomerančové kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Orange chicken neboli pomerančové kuře

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist