RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Omáčka z bezových květů

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Omáčka z bezových květů, recepty Omáčka z bezových květů, Omáčka, bezových, květů


Recept na Omáčka z bezových květů

Recept na Omáčka z bezových květů je zařazen v kategorii omáčky. K přípravě Omáčka z bezových květů budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Několik snítek bezových květů- pěkně rozvitých ( na 2 porce tak 8-10), máslová jíška,trošku tuku na podušení, kyselá smetana, muškátový květ, sůl.

Omáčka z bezových květů
Zvětšit obrázek

Recept na Omáčka z bezových květů

Recept na Omáčka z bezových květů:
Květy namočíme do studené osolené vody asi na hodinu, aby vyplaval hmyz a jiná havěť. Uvaříme si máslovou jíšku (rozpustíme máslo, přidáváme mouku a osmahneme do zlatova. Pak přiléváme vodu, vaříme a mícháme, aby se nevytvořily žmolky, mouky a vody jen podle toho, jak chceme mít hustou omáčku. Květy vytáhneme z vody a jemně osušíme. Rozpustíme tuk (jen asi lžíci) a na něm kvítky chvilku (3 minutky)podusíme i s muškátovým květem a podušený jej přidáme do omáčky. Ještě přidáme kyselou smetanu a promícháme, podle chuti osolíme - už nevaříme. Chuť by měla být jemná, ne moc výrazná, ale vonět muškátem. Skvěle se hodí ke zvěřině - hlabně koroptve, ale u nás se dávala na krůtí, slepičí i kuřecí maso. Postup dle Aničky Kocikové: Špagetko,ten Tvůj zajímavý receptík mě hodně lákalMám ho už dva roky uložený,ale nechtělo se mi čekat další rok,zrovna na naší straně je bez v plném květu,tak jsem to riskla a dnes uvařila Jestli Ti to nebude vadit,napíši kolik jsem čeho na 2 porce omáčky použila a přidám foto Na omáčku:3 zarovnané polévkové lžíce(pl)změklého másla,2 zarovnané pl hladké mouky,250 ml tekutiny(já jsem dala mléko)3/4 kelímku zakysané smetany. Na podušení květů:1 zarovnaná pl změklého másla,10 větších květů(nůžkama jsem odstranila silnější stonky)1 zarovnaná kl muškátového květu.

Poznámka k receptu na Omáčka z bezových květů:
Přesnou hmotnost másla vám teď nenapíšu, vždy to dělám "od oka", až ji budu, letos dělat určitě vše zvážím

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Omáčka z bezových květů, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 21.06.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Omáčky
  • Suroviny: Několik snítek bezových květů- pěkně rozvitých ( na 2 porce tak 8-10), máslová jíška,trošku tuku na podušení, kyselá smetana, muškátový květ, sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na omáčka z bezových květů, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Omáčka z bezových květů - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Omáčka z bezových květů

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist