RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem, recepty „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem, „Okořeňte, si, život“:, Zapečená,


Recept na „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem

Recept na „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
820g brambor 120g šalotky 100g másla 4 vejce 1 a ½ dl mléka 100g sýra s modrou plísní (viz tipy a triky) 100g eidamu několik snítek čerstvého tymiánu.

„Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem
Zvětšit obrázek

Recept na „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem

Recept na „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem:
Šalotku nakrájejte nadrobno a osmažte na 40g másla dozlatova. Mezitím dejte vařit brambory ve slupce do osolené vody. Jakmile budou brambory hotové (zapíchnete do nich vidličku a ta jimi hladce projede), slijte vodu a stáhněte z nich slupku. Ještě teplé brambory rozšťouchejte na kaši, zjemněte zbylým máslem a přimíchejte cibulku. Z tymiánu otrhejte lístky (tak, abyste v jídle neměli ani boční větvičky) a vmíchejte je do kaše. Rozehřejte troubu na 200°C. V míse důkladně rozšlehejte vajíčko a společně s oběma druhy sýrů přidejte do směsi. Nakonec vlijte mléko, pořádně promíchejte a přelijte do zapékací nádoby (viz tipy a triky). Vložte do vyhřáté trouby a nechte péct asi 45 minut, až kaše zpevní a na povrchu zezlátne. Podávejte se zeleninovým salátem a sklenkou Müller Thurgau. Tipy a triky: Mně osobně připadá klasická niva chuťově příliš ostrá, proto jsem použila ovčí plísňový sýr. Zvolit ale klidně můžete i gorgonzolu či roquefort. Zapékejte v nádobě s víkem, nebo vrch přikryjte alobalem a sundejte až těsně před koncem pečení – aby se kaše nevysušila, ale povrch krásně zezlátl. Chcete-li mít kaši krásně nadýchanou, oddělte žloutky a zamíchejte je do kaše zvlášť. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi jako poslední ingredienci. Příchuť můžete libovolně měnit- výborná je třeba kombinace ementálu a muškátového oříšku, nebo opražené slaniny s pečeným česnekem. Pečenou kaši můžete podávat i jako luxusní přílohu, třeba ke grilovanému pstruhovi.

Poznámka k receptu na „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem:
Rozfocený postup na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/zapecena-bramboro...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 09.10.2012
  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: 820g brambor 120g šalotky 100g másla 4 vejce 1 a ½ dl mléka 100g sýra s modrou plísní (viz tipy a triky) 100g eidamu několik snítek čerstvého tymiánu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „okořeňte si život“: zapečená bramborová kaše s tymiánem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist