RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Obložená vejce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Obložená vejce, recepty Obložená vejce, Obložená, vejce


Recept na Obložená vejce

Recept na Obložená vejce je zařazen v kategorii předkrmy. K přípravě Obložená vejce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
6 středních brambor na salát 4 vajíčka natvrdo 1 mrkev 1 petržel malý kousek celeru 3 lžíce hrášek mražený 1 majonéza cca 380 g 3 PL worcestrové omáčky čerstvě umletý pepř 1 kostka bujonu zeleninový 1 střední cibule 2 okurky sladkkyselé - pokud možno pikantní domácí Zdobení: 4 Čl lžičky majonéza, na špičku nože sůl, cukr + 3 lžičky nálevu z okurek, pepř Na ozdobu šunka, vejce, petrželka nať a kaviár /pokud máte / já neměla je moc drahý,3 menší sladkokyselé okurky na vějířky.

Obložená vejce
Zvětšit obrázek

Recept na Obložená vejce

Recept na Obložená vejce:
Brambory uvaříme oloupeme a ještě vlažné nakrájíme tím udělátkem. Dáme do mísy. Zeleninu oloupeme a uvaříme ve vývaru, nejlepší je zeleninová kostka bujonu. Vajíčka natvrdo oloupeme a tři přepulíme, čtvrté nákrájíme do mísy. Ješté teplou uvařenou zeleninu najemno nakrájíme nožem a přidáme do mísy. Teď si dáme svařit osolenou vodu na hrášek. Hrášek vaříme tři minuty, ocedíme a okamžitě propláchneme ledovou vodou a přidáme do mísy. Vše promícháme a přidáme tři lžíce Worcestrové omáčky. Promícháme a necháme chviličku odležet než nakrájíme cibulku. Cibulku přidáme do mísy vše mírně osolíme, ochutnáme a přidáme 1 až 2 lžíce láku z okurek a dvě najemno nakrájené nakládané okurky. Přidáme pepř a promícháme. Dáme zchladit, stačí půl hodinky. Po půl hodině přidáme majonézu ,ne všechnu asi 4 lžičky si necháme . Promícháme a dáme dál chladit. Salát rozdělíme na talířky, navrch salátku dáme půl vajíčka a zalejeme Majolkou®. 4 lžičky Majolky® a 4 lžičky nálevu z okurek rozmícháme a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Musí to stékat po vajíčku, ale ne moc, tak aby mu udělalo čepičku a ne loužičku na talířku. Dozdobíme rolkou šunky, kapií v oleji, petrželkou a kaviárem! Fantazii zdar.

Poznámka k receptu na Obložená vejce:
Worchester se dává na nakrájenou uvařenou zeleninu, protože hezky vsákne do brambor a zeleniny a dobře je ochutí. Doporučuju zkusit i do obyčejného přílohového bramborového salátu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Obložená vejce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
  • Datum vložení: 19.02.2014
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Předkrmy
  • Suroviny: 6 středních brambor na salát 4 vajíčka natvrdo 1 mrkev 1 petržel malý kousek celeru 3 lžíce hrášek mražený 1 majonéza cca 380 g 3 PL worcestrové omáčky čerstvě umletý pepř 1 kostka bujonu zeleninový 1 střední cibule 2 okurky sladkkyselé - pokud možno pikantní domácí Zdobení: 4 Čl lžičky majonéza, na špičku nože sůl, cukr + 3 lžičky nálevu z okurek, pepř Na ozdobu šunka, vejce, petrželka nať a kaviár /pokud máte / já neměla je moc drahý,3 menší sladkokyselé okurky na vějířky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na obložená vejce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Obložená vejce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Obložená vejce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist