RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Novoanglický clam chowder - rybí polévka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Novoanglický clam chowder - rybí polévka, recepty Novoanglický clam chowder - rybí polévka, Novoanglický, clam, chowder, -, rybí, polévka


Recept na Novoanglický clam chowder - rybí polévka

Recept na Novoanglický clam chowder - rybí polévka je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Novoanglický clam chowder - rybí polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
40 dkg drcených škeblí srdcovek v plechovce (plechovkách jsou už uvařené, ty stačí jen prohřát) Nebo prostě rybí maso. 10 dkg neuzeného špeku (pancetta), ale i uzený bůček vyhoví, na kostičky nakrájený 1 šálek jemně pokrájené cibule 1 šálek drobně nakrájeného řapíkatého celeru 2 šálky brambor na kostky tak 1 cm 1 šálek drobně nakrájené mrkve 3/4 šálku másla 3/4 šálku hladké mouky 1 litr smetany 2 lžíce červeného vinného octa 1 1/2 lžičky soli mletý černý pepř na dochucení.

Novoanglický clam chowder - rybí polévka
Zvětšit obrázek

Recept na Novoanglický clam chowder - rybí polévka

Recept na Novoanglický clam chowder - rybí polévka:
V hrnci osmahněte slaninu, na ní zpěňte cibuli. Pak osmahněte zeleninu. Na ni nalijte vodu z plechovek s mušlemi. Pokud vaříte z rybího masa, zalijte tím rybím vývarem. Přidejte vodu aby vše pokryla a vařte na mírném ohni do měkka. Mezitím rozpusťte máslo přidejte mouku a udělejte světlou jíšku. Přidejte smetanu a za stálého míchání povařte do zhoustnutí (pro znalce – prostě uvařte bešamel). Přidejte do prvního hrnce, prohřejte ale nevařte. Vmíchejte škeble (nebo rybí maso) těsně před podáváním ale už nevařte, škeble by ztvrdly. Dochuťte octem, solí a pepřem.

Poznámka k receptu na Novoanglický clam chowder - rybí polévka:
Vynikající tradiční krémová polévka, v americku velice oblíbená. podávaná s krutony. S baketkou nebo prostě s bílým pečivem mi stačí k večeři. Tady jsou psány mušle, ale dá se použít vlastně jakékoli rybí maso, i losos, sám dělám takhle Vánoční rybí polévku. Protože nemáme rádi chuť z vyvařené kůže použiju vše co jsem odkrájel pro nás, kdož nenávidíme kapří kosti, stáhnu kůži a pak vše uvařím. Oberu maso z kostí, vývar přecedím a ten použiju jako základ polévky. Fotka je z public domain,z vikipedie, takže autorská práva neruší, nejsou. Bohužel byly smazány administrací, protože nejsou autorské a to odporuje podmínkám. No, nevím ale hádat se nebudu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Novoanglický clam chowder - rybí polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Drobek (Michal Málek)
  • Datum vložení: 10.02.2015
  • Počet porcí: 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 40 dkg drcených škeblí srdcovek v plechovce (plechovkách jsou už uvařené, ty stačí jen prohřát) Nebo prostě rybí maso. 10 dkg neuzeného špeku (pancetta), ale i uzený bůček vyhoví, na kostičky nakrájený 1 šálek jemně pokrájené cibule 1 šálek drobně nakrájeného řapíkatého celeru 2 šálky brambor na kostky tak 1 cm 1 šálek drobně nakrájené mrkve 3/4 šálku másla 3/4 šálku hladké mouky 1 litr smetany 2 lžíce červeného vinného octa 1 1/2 lžičky soli mletý černý pepř na dochucení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na novoanglický clam chowder - rybí polévka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Novoanglický clam chowder - rybí polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Novoanglický clam chowder - rybí polévka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist