RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové, recepty Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové, Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo, dýňové


Recept na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové

Recept na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g uvařených brambor/4větší ks,zbyly mi z předešlého dne 300 g očištěné dýně Hokkaido/500g se slupkou a dužinou 150 g polohrubé mouky/200ml hrnek 150 g dětské krupičky/200ml hrnek 2 vejce 2 lžíce čerstvých nasekaných bylinek/petrželka,kerblík 1 lžička soli do těsta+sůl do vody.

Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové
Zvětšit obrázek

Recept na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové

Recept na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové:
Do hlubšího hrnce dáme vařit vodu na noky. Dýni pečlivě umyjeme. Odstraníme slupku a dužinu se semínky, které nevyhodíme, ale uchováme na později na vyvaření do zeleninové polévky. Dýni a brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Přidáme vejce, bylinky, osolíme a promícháme. Přisypeme mouku a krupičku a propracujeme těsto trochu jemnější konzistence, než jak jsme zvyklí u bramborových knedlíků. Vařící vodu osolíme, stáhneme plamen a vkládáme mezi navlhčenými dlaněmi vytvořené malé knedlíčky o velikosti pinpongového míčku.Můžeme také navlhčenou lžičkou vykrajovat větší noky. Vaříme mírným varem přibližně 5minut. Až noky/knedlíčky vyplavou na hladinu, necháme vařit ještě 5minut. Poté je děrovanou naběračkou vybereme do cedníku a necháme okapat. Část těsta také můžeme do vroucí vody protlačit přes haluškovač a po vynoření na hladinu nočky/špecle necháme ještě 3minuty provařit. Malé knedlíčky a noky dáváme do hrnce nanejvýš po 10kusech, aby se stačily uvařit. Podáváme jako přílohu k dušenému masu se šťávou, k pečenému se zelím a podobně. Hodí se i jako samostatný pokrm s osmaženou slaninou a cibulkou.

Poznámka k receptu na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové:
Hotové noky jsou mírně“oslizlé“:-) ale chutné a hezky barevné. Noky které nespotřebujeme můžeme zamrazit. Dostala jsem hodně dýní Hokkaido, tak vymýšlím různé“hovadinky“jak ji upotřebit. Možná by šla po nastrouhání zamrazit, ale nemám místo v mrazáku.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 28.12.2013
  • Počet porcí: 1 kilogram hotového těsta
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 400 g uvařených brambor/4větší ks,zbyly mi z předešlého dne 300 g očištěné dýně Hokkaido/500g se slupkou a dužinou 150 g polohrubé mouky/200ml hrnek 150 g dětské krupičky/200ml hrnek 2 vejce 2 lžíce čerstvých nasekaných bylinek/petrželka,kerblík 1 lžička soli do těsta+sůl do vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist