RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta), recepty Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta), Noky, po, římsku, "omáčkou",


Recept na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)

Recept na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta) je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Omáčka: 500 g zralých rajčat 80 g cibule 1 stroužek česneku 1 menší červená paprika 5 lžic olivového oleje 2 lžíce nasekané čerstvé petržele 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek ( oregáno, šalvěj, rozmarýn ) 100 ml masového vývaru 30 g slané ricoty sůl Noky: 150 g polenty 1 lžička soli 500 ml vody Bylinkové máslo: 100 g másla 1 stroužek česneku 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (petržel, oregáno, rozmarýn) Ještě: máslo na vymazání zapékací mísy 40 g parmazánu.

Noky po římsku s
Zvětšit obrázek

Recept na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)

Recept na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta):
Omáčka: Na spodní straně rajčat si nožem uděláme kříž a ponoříme je na několik vteřin do vařící vody. Rajčata si oloupeme, rozřízneme na půl, vyřízneme stopku a vydlabeme semínka. Dužinu si nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky, papriku na kostičky. Na oleji si společně s česnekem zesklovatíme cibuli. Přidáme nasekanou petržel, bylinky, papriku a rajčata. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme provařit 20 minut na mírném ohni. Těsně před podáváním přimícháme ricotu a přisolíme, je- li to nutné. Omáčku a noky podáváme zvlášť. Noky: Polentu si připravíme podle návodu na obalu s množstvím polenty a vody uvedeným v surovinách. Uvařenou polentu vyklopíme na pečící papír, druhým přiklopíme a válečkem vyválíme na placku o tloušťce cca 1 cm. Vykrájíme placičky, které naskládáme do zapékací mísy nebo menšího pekáčku vymazané máslem. Posypeme parmazánem, polijeme bylinkovým máslem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C na funkci grill po dobu 12 minut. Bylinkové máslo: V kastrůlku si rozpustíme máslo, česnek si propasírujeme lisem na česnek a lehce orestujeme. Přidáme nasekané bylinky, promícháme a stáhneme z ohně. Máslem rovnoměrně polijeme polentu

Poznámka k receptu na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta):
*Lze podávat jako samostatné jídlo, předkrm, nebo i s plátkem masa opečeného na grilu. *Tyto noky jak už název napovídá jsou typické pro Řím a okolí. *Recept je z knihy "El gran libro de la cocina italiana" od autorů "Carlo Bernasconi a Christian Teubner". *Polenta je kukuřičná mouka (krupice) http://clanky.vareni.cz/polenta-tradicni-italske-j...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Miquel
  • Datum vložení: 23.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: Omáčka: 500 g zralých rajčat 80 g cibule 1 stroužek česneku 1 menší červená paprika 5 lžic olivového oleje 2 lžíce nasekané čerstvé petržele 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek ( oregáno, šalvěj, rozmarýn ) 100 ml masového vývaru 30 g slané ricoty sůl Noky: 150 g polenty 1 lžička soli 500 ml vody Bylinkové máslo: 100 g másla 1 stroužek česneku 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (petržel, oregáno, rozmarýn) Ještě: máslo na vymazání zapékací mísy 40 g parmazánu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (gnocchi alla romana di polenta), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist