RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nepečený tvarohový Amaroun

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nepečený tvarohový Amaroun, recepty Nepečený tvarohový Amaroun, Nepečený, tvarohový, Amaroun


Recept na Nepečený tvarohový Amaroun

Recept na Nepečený tvarohový Amaroun je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené. K přípravě Nepečený tvarohový Amaroun budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na horní ovocnou vrstvu : 1 jahodový kompot - 3 dl (mandarinky,broskve apod), 10 g sypké želatiny. Dále 500 g tvarohu ve vaničce, 4 dl mléka, 15 - 20 g želatiny, 1/2 kostky = 125 g tuku Rama Créme Bonjur, másla nebo Hery, Perly v kostce apod., 2 vanilkové cukry, cukr podle potřeby, trochu rumu nebo aroma - možno použít místo rumového aroma citronové, piškoty, jahodová marmeláda.

Nepečený tvarohový Amaroun
Zvětšit obrázek

Recept na Nepečený tvarohový Amaroun

Recept na Nepečený tvarohový Amaroun:
Z jahodového kompotu slijeme šťávu a doplníme vodou do 250 ml, pokud je třeba dosladíme, přidáme a rozšleháme 10 g želatiny a necháme ji nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně přímo na plotýnce za stálého míchání pozvolna zahříváme, až se želatina rozpustí, odstavíme. Teplota při tom nesmí přesáhnout 60°C. Necháme prochladnout a pak přidáme jahody. V polovině mléka rozšleháme metličkou 15 - 20 g želatiny (dělám většinou z 18 g, záleží,jak kdo chce mít moučník tuhý), necháme ji nabobtnat, a pak buď ve vodní lázni nebo přímo opatrně a pozvolna na plotýnce rozpustíme, stále mícháme. Pak odstavíme a necháme prochladnout. Teplota při rozpouštění želatiny nesmí přesáhnout 60°C, stačí kolem 50°C. Tuk jen velmi mírně rozpustíme. Pak vše rozmixujeme, nebo vyšleháme - tj. tvaroh, rozpuštěný tuk, mléko, mléko s želatinou, vanilkové cukry, cukr dle potřeby a rum. Umělohmotnou formu vhodnou na nepečené moučníky velmi jemně vymastíme olejem, nalijeme trochu šťávy z kompotu s želatinou, necháme zatuhnout, pak zbytek i s ovocem a zase dáme do chladničky zatuhnout. Můžeme dát rovnou všechno, ale ovoce nám klesne a po vyklopení bude nahoře. Pak dáme tvarohovou hmotu a do ní už skoro nahoře vložíme v jedné vrstvě piškoty slepené marmeládou, můžeme použít i řezy piškotové jahodové rolády. Pokud je směs ještě moc řídká, tak piškoty se tam neudrží a vyplavou nahoru. Pokud je forma úplně plná, tak olejem potřeme i víko. Dáme pořádně ztuhnout a vyklopíme. Kdo nemá formu, může dělat v jakékoliv nádobě vyložené fólií,ale zvolí třeba opačný postup, první tvarohovou hmotu a pak ovocnou.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nepečený tvarohový Amaroun, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 04.06.2008
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
  • Suroviny: Na horní ovocnou vrstvu : 1 jahodový kompot - 3 dl (mandarinky,broskve apod), 10 g sypké želatiny. Dále 500 g tvarohu ve vaničce, 4 dl mléka, 15 - 20 g želatiny, 1/2 kostky = 125 g tuku Rama Créme Bonjur, másla nebo Hery, Perly v kostce apod., 2 vanilkové cukry, cukr podle potřeby, trochu rumu nebo aroma - možno použít místo rumového aroma citronové, piškoty, jahodová marmeláda
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nepečený tvarohový amaroun, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nepečený tvarohový Amaroun - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nepečený tvarohový Amaroun

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist