RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené, recepty Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené, Neobvyklé, řízky:, naruby, ještě, zapečené


Recept na Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené

Recept na Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g vepřové kýty, strouhanka, 2 vejce, polohrubá mouka, sůl mletý černý pepř, tuk na smažení; zálivka k zapečení: 1 kelímek sladké smetany, 3 lžíce kečupu, špetka soli, mletý černý pepř, 3 vejce; máslo na vytření zapékací misky.

Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené
Zvětšit obrázek

Recept na Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené

Recept na Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené:
Na samém počátku je třeba jednotlivé řízky, osolené a opepřené, obalit zprvu ve strouhance, kterou do povrchu masa ještě zaklepete na prkénku paličkou. Pak následují rozšlehaná osolená a vejce a až docela nakonec obal z polohrubé mouky. Proč je tato úprava nutná? Trojobal naruby totiž maso při smažení důkladně uzavře, takže plátky zůstanou po zapečení krásně šťavnaté. A mezi nimi vynikne jakoby mechová smetanová vrstva. Ještě teplé řezy můžete vzápětí podávat s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo i salátem. POSTUP: Maso nakrájejte přes vlákna na plátky, osolte je, opepřete a obalte důkladně ve strouhance, kterou do nich na prkénku z obou stran zaklepete. Strouhanka musí k masu opravdu dobře přilnout v celistvé vrstvě. Teprve potom řízky vložte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte v polohrubé mouce. V další fázi je usmažte klasickým způsobem na pánvi ve vrstvě rozehřátého tuku. Hotové vyskládejte do pekáčku vytřeného máslem nebo zapékací misky. Pokládejte jeden na druhý až do úplného naplnění. Do menších míst můžete plátky překrojit. Následně obsah pekáčku zalijte směsí sladké smetany, kečupu, soli, pepře a vajec. Vše nechte v troubě zapéct. Po upečení mírně zchladlý obsah vyklopte na oválnou mísu a nožem jej naporcujte napříč na plátky. Na řezu budou pěkně patrné proužky masa v kontrastu se smetanovou zálivkou.

Poznámka k receptu na Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené:
Fotopostup krok za krokem najdete na http://www.hobbymanie.tv/clanek/znate-je-rizky-nar... Pokrm připravila Marcela Matyášová, autorská práva vlastní Hobbymanie.tv

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: frejka55 (Jaroslav Volný)
  • Datum vložení: 08.01.2015
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 600 g vepřové kýty, strouhanka, 2 vejce, polohrubá mouka, sůl mletý černý pepř, tuk na smažení; zálivka k zapečení: 1 kelímek sladké smetany, 3 lžíce kečupu, špetka soli, mletý černý pepř, 3 vejce; máslo na vytření zapékací misky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist