RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol, recepty Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol, Nenáročný, žampionovo, -, zeleninový, rosol


Recept na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol

Recept na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol je zařazen v kategorii studená kuchyně. K přípravě Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
350 g žampiónů/nebo jiných hub/ sůl,2 sklenky vody 30 g želatiny 1/2 balíčku propláchnutých, pokrájených zelených oliv 200 g naložené zeleniny/květák, hrášek ,kukuřice, cokoliv/ 0,5 sklenky octa 2 ČJ cukr.

Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol
Zvětšit obrázek

Recept na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol

Recept na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol:
Houby/žampióny/očistíme a povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Pak vše přecedíme a necháme vychladnout. Do studené vody nasypeme želatinu, dobře promícháme a necháme asi 30 minut bobtnat.Do druhé poloviny vody/nebo nálevu ze zeleniny/ přidáme nabobtnalou želatinu a za stálého míchání necháme rozpustit. Pak ji mírně zahřejeme,pozor,aby nedošlo k varu. Přidáme dle chuti ještě cukr a ocet. Roztok by měl být čirý. Na dno libovolné formy nebo misek nalijeme trochu vlažného želatinového rosolu a dáme do chladničky ihned ztuhnout. Na ztuhlou vrstvu pak navrstvíme houby a zeleninu. Zalijeme zase slabou vrstvou rosolu a opět necháme ztuhnout. Tak pokračujeme, dokud není forma plná.Rosol pak necháme dobře ztuhnout v chladničce /nemrazit!/ Před podáváním ponoříme formu na pár vteřin do teplé vody,čímž si usnadníme vyklopení rosolu.

Poznámka k receptu na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol:
P.S. Zjistila jsem, že mám doma ještě malý kousíček šunky,tak jsem ji tam také přidala, ale jinak dávám jenom různou zeleninku a houby. Je to výborný rosol/aspik/se zeleninou a houbama a drží báječně. Dá se kombinovat i podle chutí a jiných ingrediencí. V létě jej dělám také z penízovky sametonohé.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 24.05.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Studená kuchyně
  • Suroviny: 350 g žampiónů/nebo jiných hub/ sůl,2 sklenky vody 30 g želatiny 1/2 balíčku propláchnutých, pokrájených zelených oliv 200 g naložené zeleniny/květák, hrášek ,kukuřice, cokoliv/ 0,5 sklenky octa 2 ČJ cukr
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist