RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nejlepší koblihy jaké znám

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nejlepší koblihy jaké znám, recepty Nejlepší koblihy jaké znám, Nejlepší, koblihy, jaké, znám


Recept na Nejlepší koblihy jaké znám

Recept na Nejlepší koblihy jaké znám je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - smažené. K přípravě Nejlepší koblihy jaké znám budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
50 g másla, 40 g moučkového cukru, 4 žloutky, vanilkový cukr, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce rumu, 1/4 l mléka, 1 lžička cukru, 30 g droždí, 500 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, hladká mouka na vál, meruňková nebo jiná marmeláda, tuk na smažení, vanilkový cukr na posypání..

Nejlepší koblihy jaké znám
Zvětšit obrázek

Recept na Nejlepší koblihy jaké znám

Recept na Nejlepší koblihy jaké znám:
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum. Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a lehce zamícháme. Kvásek přikyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě asi 10 minut kynout. Do žloutkové směsi vlijeme kvásek, přidáme zbytek mouky se solí a vlažné mléko. Zaděláme ne moc tuhé těsto, propracujeme ho, poprášíme moukou, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Na polovině si tvořítkem lehce naznačíme kroužky. Do jejich středu dáme marmeládu. Druhou část těsta překlopíme podle fotky v postupu. Kolem vyvýšených míst je přitiskneme prsty, aby se těsto spojilo a tvořítkem vykrájíme koblihy. Necháme 20 minut vykynout. Rozpálíme tuk a koblihy v něm smažíme ne moc prudce nejprve z jedné strany pod pokličkou, pak odkryjeme, otočíme je a dosmažíme dozlatova. Tuku musí být hodně, koblihy musí plavat. Usmažené koblihy necháme okapat na sítu a posypeme je vanilkovým cukrem.

Poznámka k receptu na Nejlepší koblihy jaké znám:
Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není moc vhodné, někdy se hrany málo smáčknou a marmeláda při smažení vytéká. Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už pak tak křehké. Smažím je tak, jak vyjdou a říkáme tomu "zvířátka" (když byly holky malé, viděly v těch patvarech leccos :-)), nejlepší jsou ty hodně usmažené křupavé růžky. Zdroj poměru surovin na těsto: www.recepty.cz, název - Rumové koblihy. Postup - letité zkušenosti mojí tchýně i mé vlastní :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nejlepší koblihy jaké znám, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 12.04.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Smažené
  • Suroviny: 50 g másla, 40 g moučkového cukru, 4 žloutky, vanilkový cukr, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce rumu, 1/4 l mléka, 1 lžička cukru, 30 g droždí, 500 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, hladká mouka na vál, meruňková nebo jiná marmeláda, tuk na smažení, vanilkový cukr na posypání.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nejlepší koblihy jaké znám, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nejlepší koblihy jaké znám - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nejlepší koblihy jaké znám

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist