RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nejlepší čokoládový dort

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nejlepší čokoládový dort, recepty Nejlepší čokoládový dort, Nejlepší, čokoládový, dort


Recept na Nejlepší čokoládový dort

Recept na Nejlepší čokoládový dort je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Nejlepší čokoládový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200 g tmavé čokolády s aspoň 60% podílem kakaové hmoty 200 g másla nakrájeného na kousky + na vymazání formy 1 lžíce instantní kávy 170 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 1/4 lžičky sody 200 g přírodního cukru typu muscovado 200 g přírodního krupicového cukru 25 g tmavého kakaa holandského typu nebo tzv. cukrářského kakaa 3 středně velká vejce 75 ml (5 lžic) podmáslí strouhaná čokoláda nebo čokoládové hoblinky na ozdobu Na polevu: 200 g kvalitní tmavé čokolády (viz výše), nalámané 280 ml smetany ke šlehání 2 lžíce přírodního krupicového cukru.

Nejlepší čokoládový dort
Zvětšit obrázek

Recept na Nejlepší čokoládový dort

Recept na Nejlepší čokoládový dort:
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přidejte máslo a kávu, rozpuštěnou ve 120 ml vroucí vody. Prohřívejte, až se čokoláda a máslo rozpustí, ale nezahřívejte příliš (já jsem použil vodní lázeň). Mezitím promíchejte v míse mouku, prášek, sodu, cukr a kakao tak, aby ve směsi nebyly žádné žmolky. V jiné misce smíchejte vejce s podmáslím. Rozpuštěnou čokoládu a vaječnou směs promíchejte s moukou, aby vznikla hladká, polotekutá směs. Vlijte do formy a pečte zhruba hodinu a půl. Do středu korpusu vpíchněte špejli; neulpí-li na ní vlhké drobečky, je upečeno. Praskliny na povrchu nevadí –zakryje je poleva. Korpus nechte vychladnout (trochu klesne), vyklopte na drátěnou podložku a sejměte formu. Vychladlý korpus podélně rozřízněte. Čokoládu na polevu dejte do misky. V kastrůlku zahřejte smetanu s cukrem k bodu varu, přelijte přes čokoládu a promíchejte dohladka. Trochou polevy spojte díly korpusu, zbytkem dort přelijte a po stranách polevu uhlaďte širokým nožem. Ozdobte nastrouhanou čokoládou nebo hoblinkami, nakrouhanými z chladného kousku čokolády škrabkou na zeleninu. V chladu vydrží dort vláčný a šťavnatý tři až čtyři dny.

Poznámka k receptu na Nejlepší čokoládový dort:
Tento dort jsem objevil na internetových stránkách "Apetit" a dvakrát jsem ho už s úspěchem upekl. Suroviny by měly být kvalitní, aby byl výsledek co nejlepší a proto bych se nebránil investovat do třtinového cukru a kvalitní čokolády. Opravdu je lepší zvolit čokoládu s co nejvyšším obsahem kakaa (já jsem použil 86%), pak nebude vadit ani poměrně vysoká dávka cukru. Dort je velmi hutný, sytý a je to opravdová kalorická bomba :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nejlepší čokoládový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: MichalM.M (Michal)
  • Datum vložení: 01.08.2010
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: 200 g tmavé čokolády s aspoň 60% podílem kakaové hmoty 200 g másla nakrájeného na kousky + na vymazání formy 1 lžíce instantní kávy 170 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 1/4 lžičky sody 200 g přírodního cukru typu muscovado 200 g přírodního krupicového cukru 25 g tmavého kakaa holandského typu nebo tzv. cukrářského kakaa 3 středně velká vejce 75 ml (5 lžic) podmáslí strouhaná čokoláda nebo čokoládové hoblinky na ozdobu Na polevu: 200 g kvalitní tmavé čokolády (viz výše), nalámané 280 ml smetany ke šlehání 2 lžíce přírodního krupicového cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nejlepší čokoládový dort, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nejlepší čokoládový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nejlepší čokoládový dort

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist