RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník, recepty „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník, „Nejen, těhotné, cukrovkou“:, Jahodový, moučník


Recept na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník

Recept na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník je zařazen v kategorii moučníky - dia a bezlepkové - nepečené a mražené. K přípravě „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200 g jahod (viz tipy a triky) – 17,6 g sacharidů 100 g sušenek s názvem Jablečné bio kačenky se špaldovou moukou – 52,6 g sacharidů 250 g nízkotučného tvarohu – 9,75 g sacharidů 250 g ricotty – 3,8 g sacharidů 100 g 12% smetany – 4,2 g sacharidů 4 lžičky mleté želatiny 24 kapek extraktu ze stévie (viz tipy a triky) 1 lžíce máslové pochoutky Pozdrav z hor + 2 lžíce horké vody + 1 vrchovatá lžička mleté vanilky.

„Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník
Zvětšit obrázek

Recept na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník

Recept na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník:
4 lžičky želatiny smíchejte se 4 lžícemi studené vody a nechte nabobtnat (cca 5 minut). Mezitím rozdrobte sušenky válečkem v čisté utěrce na co nejjemnější drť - stejně tak můžete použít i mixér. Smíchejte je se dvěma lžícemi horké vody i lžící rozpuštěného „másla“. Důkladně vše promíchejte a vsypte do dortové, nebo koláčové formy. Pomocí lžíce upěchujte „těsto“ ve formě tak, aby rovnoměrně zakrylo její dno a dejte ztuhnout do lednice. V kastrůlku na mírném, plameni zahřívejte smetanu těsně pod bod varu, přidejte želatinu a důkladně promíchejte aby se beze zbytku rozpustila. Nakonec přidejte lžičku vanilky a odstavte z plotny. Jahody rozmixujte (nebo rozmačkejte vidličkou) a ve větší míse rozmíchejte společně s tvarohem a ricottou v hladkou směs. Přidejte vanilkovou smetanu a ještě jednou důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 24 kapek (nebo i víc/míň, podle chuti) tekutého extraktu ze stévie. Všechny suroviny důkladně promíchejte, nechte zchladnout na pokojovou teplotu (stačí pár minut) a vlijte na sušenkový základ. Nechte v lednici asi 4 hodiny (ale klidně i přes noc) ztuhnout. Nakrájejte na úhledné kousky a podávejte vychlazené, ozdobené jahodou. Tipy a triky: Čím zralejší jahody koupíte, tím chutnější bude i moučník. Mimo sezónu je proto lepší sáhnout po domácích zmražených jahodách z loňského léta, které jsou výrazně lepší než kupované mražené i čerstvé ze skleníku. Extrakt ze stévie seženete v prodejnách zdravé výživy, stejně jako v e-shopech a vybraných lékárnách. Použít můžete i prášek či tabletky – vždy podle chuti. Mletou vanilku můžete nahradit kardamonem, zázvorem, nebo jiným oblíbeným kořením. Recept můžete pochopitelně využít i při redukční a udržovací dietě, nebo jako zdravou sladkou tečku pro děti.

Poznámka k receptu na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník:
Rozfocený postup na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/recept-pro-tehote...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 06.08.2012
  • Počet porcí: 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dia a bezlepkové - Nepečené a mražené
  • Suroviny: 200 g jahod (viz tipy a triky) – 17,6 g sacharidů 100 g sušenek s názvem Jablečné bio kačenky se špaldovou moukou – 52,6 g sacharidů 250 g nízkotučného tvarohu – 9,75 g sacharidů 250 g ricotty – 3,8 g sacharidů 100 g 12% smetany – 4,2 g sacharidů 4 lžičky mleté želatiny 24 kapek extraktu ze stévie (viz tipy a triky) 1 lžíce máslové pochoutky Pozdrav z hor + 2 lžíce horké vody + 1 vrchovatá lžička mleté vanilky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „nejen pro těhotné s cukrovkou“: jahodový moučník, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist